Petra Marčinko (arhiva)
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NAJVEĆI DAN U KARIJERI

Senzacija i fenomenalan debi nove nade HR tenisa u Zagrebu! S 15 godina odmah zablistala među seniorkama

Petra je u strelovitom usponu u juniorskom tenisu, a sad je briljantno najavila i seniorsku karijeru
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. travanj 2021. 14:32

Velika nada hrvatskog tenisa, 15-godišnja Petra Marčinko obilježila je prvi dan Zagreb Ladies Opena, ITF turnira vrijednog 60.000 dolara. Možda je obilježila i cijeli turnir, tko zna, jer je u svom seniorskom debiju pobijedila Japanku Kurumi Naru, 153. tenisačicu svijeta, sa 6:4, 6:3.

Petra je, inače, u strelovitom usponu u juniorskom tenisu, gdje se nalazi na 24. poziciji.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix


Da bi ovo mogao biti najveći dan u njenoj karijeri dalo se brzo naslutiti, Petra je igrala bez kompleksa protiv nekada 32. tenisačice na rang-listi i s breakom je otvorila meč. Prednost nije dugo trajala, no to nije spriječilo djevojku rođenu na dan kad je Hrvatska osvojila Davis Cup u Bratislavi, da ravnopravno igra protiv Japanke.

Kod 4:4 je opet oduzela servis i nakon što je u idućem gemu spasila dvije break-lopte povela je s 1:0 u setovima. To joj je dalo takav poticaj da je u drugom setu odjurila na 4:0, pobjeda je već bila na obzoru, ali Nara se odbila predati.

Proradio je njen ponos i Japanka je imala pet prilika za break i poravnanje na 4:4. Sve je to Petra izdržala, zadržala servis, te uskoro proslavila sjajnu, fenomenalnu pobjedu.

Linker
25. travanj 2024 23:49