Jannik Sinner

 TIZIANA FABI Afp
ATP FINALE U TORINU

Sinner nastavlja gaziti na ‘domaćem terenu‘: Nakon Tsitsipasa, Đokovića i Runea, pao i Medvedev

Sinner je pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa
Piše: HinaObjavljeno: 18. studeni 2023. 18:03

Talijanski tenisač Jannik Sinner prvi je finalist ATP Finala kojem je domaćin Torino, u polufinalu je Sinner svladao Rusa Danila Medvjedeva 6:3, 6:7(4), 6:1.

Sinner je tako pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa. Prije Medvjedeva svladao je u skupini sve svoje suparnike, Tsitsipasa, Đokovića i Runea.

Time je Sinner po prvi puta u karijeri osigurao finale na ovom turniru, a u nedjelju će za naslov igrati protiv boljeg iz drugog polufinala. Od 21 sat se sastaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Prvi set Sinner je riješio u svoju korist tako što je nakon 1:1 pobjegao na nedostižnih 4:1, makar treba naglasiti kako je na samom početku bolje na terenu izgledao Medvjedev. Ujedno, Rus je kod 1:1 propustio break loptu.

Nakon izgubljenog prvog seta Medvjedev je zaigrao bolje u nastavku meča, a drugu dionicu je dobio u tie-breaku gdje je bio bolji sa 7:4.

Stvari su se u ovom polufinalu opet okrenule početkom trećeg seta kada je Sinner ponovno došao do prednosti. Iskoristio je treću break priliku u drugom gemu, na servis ruskog tenisača te je poveo 3:0. Kasnije je napravio novi break i vrlo uvjerljivo priveo meč kraju u svoju korist.

Medvjedev je ovim porazom ostao na pobjedi na ATP Finalu 2020. godine, dok je 2021. godine bio poražen u finalnom dvoboju.

ATP Finale, polufinale:

Jannik Sinner (Ita) - Danil Medvjedev 6:3, 6:7(4), 6:1

Carlos Alcaraz (Špa) - Novak Đoković (Srb) kasnije

Linker
27. travanj 2024 22:00