Ždrijeb 33. Croatia Opena

 GORAN SEBELIC Cropix
33. CROATIA OPEN

Sudar hrvatskih snaga u prvom kolu Umaga, Čilić stigao u dobrom raspoloženju: ‘Zaokružuje se velika priča‘

Glavni dio turnira počinje u ponedjeljak (24. srpnja), a finale je u nedjelju (30. srpnja)
Piše: Andro PolićObjavljeno: 22. srpanj 2023. 20:19

Uz gust subotnji promet i gužve, koje su nas pratile, praktički, od samog izlaska iz Zagreba pa do dolaska u Istru, u Umagu se idućih dana također očekuje pojačana gustoća, ali Grand Slam pobjednika i vrhunskog tenisa. Sve je spremno za 33. Croatia Open, na kojem će zaigrati tri vlasnika prestižnih teniskih titula - Stan Wawrinka, Dominic Thiem i Marin Čilić - ali i mnogi drugi teniski majstori, naročito oni mladi, koji su, tradicionalno, na zapadu Hrvatske najavljivali obrise spektakularnih karijera.

Marin je u dobrom raspoloženju stigao na ždrijeb, koji je održan u subotu navečer, a društvo mu je, osim sina Balde, radio velikan na čijem će se stadionu tenisači idućih dana boriti za titulu - Goran Ivanišević.

- Moj ždrijeb nije loš - rekao je Goran kroz šalu pa nastavio - Drago mi je da je Marin tu, nažalost bilo je jedno otkazivanje (Holger Rune nap.a.), ali koga nema, bez njega se može. Ipak, Umag je nešto veće od turnira. Očekujemo puno dobrih mečeva i veselim se dobrim igrama naših igrača - poručio je pobjednik Wimbledona iz 2001. godine.

image

Tomislav Poljak (direktor turnira), Goran Ivanišević i Marin Čilić

GORAN SEBELIC Cropix

Lehečka umjesto Runea

U svom obraćanju, Goran je poručio kako je unaprijed pogodio jedan par prvog kola, a upravo će taj duel hrvatskoj javnosti biti posebno zanimljiv. Snage će odmjeriti dva naša mlada tenisača Dino Prižmić (17) i Duje Ajduković (22), koji su od organizatora dobili pozivnice za turnir. Čilića, pak, u prvom kolu očekuje jedan od igrača koji će nastup izboriti kroz kvalifikacije, a suparnika će saznati u nedjelju (završnica kvalifikacija počinje iza 16 sati).

- Lijepo je ponovno biti tu nakon dugog niza godina. Sretan sam što sam prošao rehabilitaciju, koljeno je dobro i veseli me povratak na terene gdje sam krenuo 2005. prvi put na ATP Touru. Zaokružuje se jedna velika priča i nadam se dobrom turniru. Ne znam još s kim igram, ali u svakom slučaju bit će lijepo vratiti se ovdje i nadam se odličnom tjednu - rekao je Marin.

image

Marin Čilić i sin Baldo

GORAN SEBELIC Cropix

S obzirom na to kako je Rune, šesti tenisač svijeta, otkazao turnir u petak zbog ozljede leđa, titulu prvog nositelja umjesto Norvežanina preuzeo je Jiří Lehečka (21). Češki tenisač, inače 33. igrač svijeta u ovom trenutku, imat će lijepu priliku u Umagu proživjeti vrhunac, još uvijek, mlade karijere i osvojiti prvi ATP naslov. Uz Čeha, još iduća tri nositelja bit će slobodna u prvom kolu: Lorenzo Sonego (drugi nositelj, ATP 42.), Sebastian Ofner (treći nositelj, ATP 58.) i Roberto Carballes Baena (četvrti nositelj, ATP 60.).

Tri Hrvata u konkurenciji parova

Što se tiče zvjezdanih imena, Wawrinka i Thiem u prvom kolu igrat će protiv igrača iz kvalifikacija. Treba napomenuti kako se u Čilićevom dijelu ždrijeba nalazi i Lehečka i Thiem, ali i 22-godišnji Matteo Arnaldi (ATP 75.).

U konkurenciji parova, naše boje branit će Nino Serdarušić u paru sa Slovencem Blažem Rolom, koji će u prvom kolu igrati protiv talijansko-nizozemske kombinacije Bortolotti i Verbeek. Snage će udružiti i hrvatski par, Zvonimir Babić i Luka Mikrut - koji će u prvom kolu zaigrati protiv Kolumbijca Barrientosa i Argentinca Durana.

Prvo kolo glavnog turnira počinje u ponedjeljak, 24. srpnja.

Linker
28. travanj 2024 12:10