Frances Tiafoe

 CLIVE BRUNSKILL/Getty Images Via Afp
ATP/WTA TURNIRI

Tiafoe nakon pet godina čekanja konačno stigao do titule, Jabeur u Charlestonu uzvratila Belindi Benčić

Amerikanac je u finalu Houstona u dva tie-breaka svladao Argentinca Etcheverryja
Piše: HinaObjavljeno: 10. travanj 2023. 09:17

Frances Tiafoe pobjednik je ATP turnira tenisača u Houstonu. Amerikanac je u finalu svladao Argentinca Tomasa Etcheverryja sa 7:6(1), 7:6(6)

Za 25-godišnjeg Tiafoea, koji je u Houstonu bio postavljen za prvog nositelja, ovo je drugi naslov u karijeri. Prvi je osvojio još prije pet godina u Delray Beachu, a do nove titule je stigao u svom šestom finalu.

S druge strane, 23-godišnji Ethceverry je i dalje bez naslova na ATP Touru, ovo mu je bio drugi nastup u finalu i drugi poraz, ranije ove godine je izgubio u završnici turnira u Santiagu od Čileanca Nicolasa Jarryja.

Na WTA turniru u Charlestonu, naslov je otišao u ruke Tunižanke Ons Jabeur, koja je u finalu svladala braniteljicu naslova Švicarku Belindu Benčić sa 7:6(6), 6:4.

Bila je to repriza lanjskog finala u kojem je Benčić svladala Jabeur, no ovoga je puta 28-godišnja Tunižanka uspjela osvojiti naslov, svoj četvrti u karijeri, a prvi u ovoj godini. S druge strane, 26-godišnja Benčić je ostala na sedam naslova od kojih je dva osvojila ranije ove godine.

Linker
03. svibanj 2024 19:10