Petra Martić

 MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
WTA MADRID

Ždrijeb dodijelio suparnice hrvatskim tenisačicama: Martić protiv Bucse, Vekić čeka kvalifikanticu

Pobjednica madridskog turnira će zaraditi isti iznos kao i osvajač trofeja u konkurenciji tenisača - 963.225 eura
Piše: hinaObjavljeno: 22. travanj 2024. 15:34

Najbolje rangiranoj hrvatskoj tenisačici Donni Vekić (WTA - 38.) ždrijebom je za suparnicu u prvom kolu WTA 1000 turnira u Madridu dodijeljena igračica iz kvalifikacija, dok će Petra Martić (WTA - 62.) igrati protiv Španjolke Cristine Bucse (WTA - 75.).

U slučaju plasmana u drugo kolo, Vekić bi za suparnicu imala Grkinju Mariju Sakkari (WTA - 6.), a Martić bi igrala protiv Ruskinje Darije Kasatkine (WTA - 11.).

Od najboljih deset tenisačica s pojedinačne WTA ljestvice u Madridu neće nastupiti samo Amerikanka Jessica Pegula (WTA - 5.).

Prva nositeljica je najbolja tenisačica svijeta i prošlogodišnja madridska finalistica, Poljakinja Iga Šwiatek, koja u drugom kolu čeka bolju iz dvoboja Kineskinje Wang Xiyu i Rumunjke Ane Bogdan.

Na dnu ždrijeba, u statusu druge nositeljice, nalazi se Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, koja brani prošlogodišnji naslov, uz koji ima i madridski trofej iz 2021. Ovogodišnja pobjednica Australian Opena, koja nakon trijumfa u Melbourneu na sljedeća četiri turnira nije uspjela doći dalje od četvrtfinala, u drugom kolu čeka pobjednicu susreta Poljakinje Magde Linette i Talijanke Elisabette Cocciaretto.

Pobjednica madridskog turnira će zaraditi isti iznos kao i osvajač trofeja u konkurenciji tenisača - 963.225 eura.

Prvi mečevi u glavnom turniru bit će odigrani u srijedu.

Linker
22. travanj 2024 15:34