Boona Ćorić proslavlja jednu od pobjeda u Bologni s našim navijačima

 Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
DAVIS CUP TRILER

Hrvatska je srušila Argentinu, ali još nismo sigurni! Evo što se nikako ne smije dogoditi u nedjelju...

Prvi put u povijesti srušili smo Argentince. Velika pobjeda, ali u crnom scenariju nedovoljna...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. rujan 2022. 22:59

Hrvatski tenisači prvi su put u povijesti svladali Argentinu u Davis Cupu i stigli na korak do plasmana u četvrtfinale, odnosno na završni turnir koji će se od 22. do 27. studenog igrati u Malagi. Zahvaljujući trijumfima Goje, Ćorića i para Pavić/Mektić, slavili smo s maksimalnih 3:0. SVE O TOM MEČU PROČITAJTE OVDJE.

Hrvatska, međutim, još uvijek nije u četvrtfinalu jer joj u nedjelju treba pomoć domaćina Italije, koja igra protiv Švedske.

Dugo je trajalo natezanje oko pravila prolaska skupine, a onda je neposredno prije početka subotnjeg ogleda Međunarodna teniska federacija (ITF) potvrdila po kojim scenarijima naša vrsta može do Malage. Postalo je jasno da Hrvatska ni u kojem slučaju ne može biti pobjednik skupine, ali može dalje ako pobijedi Argentinu.

Završilo je 3:0 za nas i sada u samo jednom scenariju nećemo proći dalje: ako Švedska sa 3:0 dobije Italiju! Ako završi 2:1 za Švedsku, i tada postoji mogućnost da Hrvatska prođe dalje.

U slučaju pobjede Italije, Hrvatska je među osam najboljih i tamo će igrati protiv pobjednika skupine B, a to će biti Kanada, Španjolska ili Srbija. Pobijede li Španjolci u nedjelju Južnu Koreju, oni su prvi u skupini, a ako Korejci kreiraju senzaciju, pobjednici skupine su Srbi.

Dakle, u subotu smo ostvarili iznimno važnu pobjedu, ali pobjedu koja neće biti dovoljna ako u nedjelju ne bude pomoći Azzurra...

Linker
24. travanj 2024 18:33