Borna Gojo 

 MARIO ĆUŽIĆ
DAVIS CUP

Sve ide po planu, spremni smo za suprostaviti se snažnim Španjolcima

Hrvatska reprezentacija danas bi se trebala kompletirati uoči dvoboja sa Španjolskom u četvrtfinalu (srijeda, 16.00)
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. studeni 2022. 10:40

Uvođenje mladih igrača u reprezentaciju, bez obzira ima li u tom trenutku za njih mjesta u postavi koja se nominira za određeni susret, već je godinama uobičajena praksa u Davis Cupu. Iznimka nije ni ova sezona, pa je tako Mili Poljičak, jedan od najboljih juniora svijeta, bio član ekipe koja je u rujnu u Bologni nastupila u prvom krugu završnice. Sada je u istoj situaciji u Málagi: nije među petoricom igrača koje je Vedran Martić prijavio za nastup (Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Mate Pavić i Nikola Mektić), no u svemu ostalom je punopravni član sastava.

- Sve ide po planu da budemo spremni za srijedu - kaže 18-godišnji Mili.

Ovogodišnji osvajač Wimbledona u pojedinačnoj te Roland Garrosa u konkurenciji parova svakako je jedan od najvećih hrvatskih aduta za budućnost našeg tenisa.

- Svakako je čast biti uopće dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači - rekao je Mili u Bologni, govoreći o dojmovima kako je biti s tenisačima koji su veliki profesionalci.

U profesionalnoj konkurenciji Mili ove godine, među ostalim, ima plasman u pojedinačni finale ATP Challengera u Zagrebu, a među igračima parova je prije mjesec dana došao do (za sada) najboljeg plasmana, 269. mjesta.

- Naravno da se od svakoga da ponešto naučiti. To pomaže kasnije, ako budem igrao u Davis Cupu imat ću iskustvo od ranije i zato je dobra stvar biti tu, trenirati i biti dio momčadi - kaže Mili o dodatnim pozitivnim stranama sudjelovanja u reprezentaciji.

Osim Marina Čilića, koji je stigao jučer, reprezentaciji se još trebaju pridružiti Mate Pavić i Nikola Mektić, finalisti ATP Tour Finalsa u Torinu, čiji se dolazak u Málagu očekuje u ponedjeljak. Četvrtfinalni okršaj protiv Španjolske na rasporedu je u srijedu, 23. studenoga u 16 sati. Televizijski prijenos imat će Sport klub.

Linker
25. travanj 2024 10:20