Jannik Sinner

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
PROMJENE U STOŽERU

Đoković im dao otkaz, oni otišli prvom igraču svijeta. Iznenađujući potez Talijana koji je na udaru

Kondicijski trener Marco Panichi i fizioterapeut Ulises Badio nova su pojačanja u Sinnerovom timu
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2024. 20:39

Iza Jannika Sinnera osvojeni je US Open, koji je, doduše, proslavio uz gorak okus u ustima. Netom prije nastupa talijanskog tenisača na američkom Grand Slamu otkriveno je, naime, da je Sinner, u veljači za vrijeme Indian Wellsa, bio pozitivan na dva doping testa, točnije nedozvoljenu supstancu klostebol.

Izazvala je ta afera brojne kontroverze u svijetu tenisa, praksa je u takvim slučajevima da se igrač suspendira na neodređeno, dok se ne utvrde sve okolnosti i donese konačna presuda, međutim prvi tenisač svijeta prošao je ‘lišo‘ i sve vrijeme nastavio igrati nekažnjen. Talijan je kao opravdanje za prisutnost klostebola naveo kremu koju je njegov tadašnji fizioterapeut, Giacomo Naldi, na nagovor fitnes trenera, Umberta Ferrare, nehotice nanio na njegovu kožu.

Sinnerovo ime spomenuta afera zauvijek je zablatila, a kako bi barem malo počistio teren i dalje krenuo bistra uma, izbacio je iz tima Naldija i Ferraru, a umjesto njih doveo dvojac itekako poznat u svijetu tenisa. Marco Panichi kao kondicijski trener i Ulises Badio kao fizioterapeut nova su ‘pojačanja‘ u Sinnerovom stožeru.

"Dobro došli u tim, Marco i Ulises", napisao je 23-godišnji Talijan na društvenim mrežama uz sliku s prinovama.

Kompletirat će se tako Sinnerov tim koji je na nedavnim turnirima putovao samo s glavnim trenerskim parom, Darrenom Cahillom i Simoneom Vagnozzijem.

Dovođenje Panichija i Badioa zanimljiv je potez, s obzirom na to da je riječ o bivšim trenerima Novaka Đokovića. Spomenuti dvojac bio je u stožeru Srbina sve do prije par mjeseci, kada je Đoković, dijelom zbog zasićenosti, dijelom zbog lošijih rezultata, s Panichijem i Badioom, ali i Goranom Ivaniševićem, odlučio završiti suradnju.

image

Jannik Sinner

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Linker
16. rujan 2024 20:45