Novak Đoković

 DIMITAR DILKOFF Afp
POBJEDE NOSITELJA

Favoriti uspješni na Roland Garrosu: Prošli Medvjedev, Đoković i Zverev

Kad sam pobijedio Nadala, mislio sam da sam osvojio turnir, rekao je Zverev
Piše: HinaObjavljeno: 30. svibanj 2024. 19:42

Na teniskom turniru Roland Garros u Parizu, koji još uvijek otežava kiša, zbog čega je dosta mečeva moralo biti prekinuto, favoriti su opet bili uspješni.

Četvrti nositelj i pobjednik nad Nadalom Nijemac Alexander Zverev slavio je protiv Belgijca Davida Goffina 7-6 (4), 6-2, 6-2. Nijemac je prvi set dobio tek u "tie breaku", a onda se potpuno razigrao ne dopustivši suparniku niti jednu šansu.

"Kad sam pobijedio Nadala, mislio sam da sam osvojio turnir. Bilo je čudno što sam ga morao nastaviti. Ali mogu reći da je dobro što sam imao dva dana odmora, pa sam se mogao odmoriti i dovesti glavu u red. Vratio sam se vrlo solidno," rekao je Zverev, koji je na press konferenciji ponovno morao slušati pitanja o aferi s bivšom partnericom, čiji se sudski proces vodi u njegovoj domovini.

Tako je prvi nositelj Srbin Novak Đoković u drugom kolu glatko pobijedio Španjolca Roberta Baeno Carballesa 6-4, 6-1, 6-2 i upisao 368. pobjedu na Grand Slam turnirima. Time zaostaje još samo jednu pobjedu za rekorderom Rogerom Federerom.

Peti nositelj Rus Andrej Medvjedev ušao je među 32 najbolja nakon što je Srbin Miomir Kecmanović predao meč pri zaostatku 1-6, 0-5, a napredovali su i osmi nositelj Hubert Hurkacz iz Poljske, deseti nositelj Bugarin Grigor Dimitrov, Kanađanin Felix-Aliassime i Amerikanac Sebastian Korda.

Uspješna je bila druga nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabaljenka koja je svladala Japanku Moyuko Uchijima 6-2, 6-2. Nakon meča nije puno pričala o svom meču, već više o uzbudljivoj srednjoj borbi između Igo Swiatek i Naomi Osake.

"Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam vidjela u posljednje vrijeme. Naomi je stvarno igrala sjajno, a Iga je odradila fantastičan posao jer je u zadnji tren poraz pretvorila u pobjedu", rekla je Sabaljenka, koja će sljedeći meč igrati protiv Paole Badose. Četvrta nositeljica Jelena Ribakina iz Kazahstana i 15. nositeljica Jelina Svitolina iz Ukrajine također su prošle dalje.

Linker
16. lipanj 2024 15:22