ADRIAN DENNIS Afp
KAD KOČNICE POPUSTE

FOTO: Skoro svi su bili protiv Đokovića, Srbin ušao u svađu sa sucem, a evo što je ponovno vikao Ivaniševiću

Završio je epski meč Novaka Đokovića i Alcaraza u finalu Wimbledona, Španjolac slavi veliku pobjedu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. srpanj 2023. 17:48

Carlos Alcaraz osvojio je svoj prvi Wimbledon! Sjajni španjolski tenisač pobijedio je u dramatičnom finalu Novaka Đokovića sa 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

Srbin je dobio prvi set s uvjerljivih 6:1, no Španjolac je uzvratio i u tie-braku dobio drugi set (7:6).

Nije nikakva tajna da većina publike na najvećem engleskom turniru baš i nije sklona Đokoviću. Osjetilo se to i danas, pa se najbolji srpski tenisač osim protiv svog konkurenta morao boriti i protiv ‘navijača‘ koji su ga, po njegovom mišljenju, ometali tijekom igre.

image
ADRIAN DENNIS Afp
image
GLYN KIRK Afp
image
GLYN KIRK Afp

Tako je u završnici prvog seta Đoković glavnog suca zamolio da upozori publiku da ne reagira i ne dobacuje mu dok traje igra.

S druge strane, Alcaraz je cijelo vrijeme animirao gledatelje, a oni su mu uzvratili glasnom podrškom. Stoga Đoković protiv sebe ima 90% stadiona, no na trenutke su se čuli i njegovi navijači koji su skandirali ‘Nole, Nole‘.

U situacijama poput ove današnje do izražaja znaju doći Đokovićevi tanki živci. Tako je srpski tenisač i ovaj put tražio savjet i reakciju od svojih ljudi u loži, osobito od trenera Gorana Ivaniševića.

image
SEBASTIEN BOZON Afp

U drugom setu Đoković je povikao prema loži:

- Gdje mi je nestala igra?

Još je vruće bilo na početku trećeg seta nakon što je Nole izgubio servis. U tim je trenucima ušao u svađu sa glavnim sucem, a nedugo potom zaurlao i na Ivaniševića, tražeći neku reakciju i pomoć.

TU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

image
GLYN KIRK Afp
image
SEBASTIEN BOZON Afp
image
SEBASTIEN BOZON Afp
image
ADRIAN DENNIS Afp

Alcaraz je projurio trećim setom i napravio Đokoviću isto što je ovaj njemu u prvom (6:1), no situacija se promijenila u četvrtom kad je Novak pokazao zašto je Grand Slam rekorder te s dva breaka otišao do 6:3.

U petom setu Đoković je izgubio servis kod rezultata 1:1 pa u afektu razbio reket i dobio opomenu. Alcarazu je ‘samo‘ ostalo da zadrži svoj servis i uz gromaglasnu podršku publike, prave ovacije na centralnom terenu, proslavi prvi naslov u All England Clubu.

image
SEBASTIEN BOZON Afp
image
SEBASTIEN BOZON Afp
image
GLYN KIRK Afp
image
ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA Adrian Dennis/afp/profimedia
image
GLYN KIRK Afp

Linker
17. travanj 2024 00:34