ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
POTPUNI KAOS

Hrvatica opisuje život u ‘luksuznom zatvoru‘: U jednoj sobi caruju miševi, u drugoj se pije pivo

‘Bilo je jako zanimljivo prvih dana, ali sada su barem organizatori počeli komunicirati s nama.‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 24. siječanj 2021. 10:21

Malo po malo sve dolazi na svoje mjesto u Melbourneu u tri hotela (Grand Hyatt, Pullman Albert Park i View Melbourne on St. Kilda) u kojima su smješteni tenisači i tenisačice ususret Australian Openu. Smirile su se uglavnom emocije i kod onih, koji su osuđeni na striktnu dvotjednu karantenu, s obzirom da su u zrakoplovima s kojima su doletjeli u Australiju bile pozitivne osobe na korona virus. Vladi savezne države Victorije nije palo na pamet ublažiti mjere opreza...

- Rekla bih da su prvi dani u Melbourneu bili prilično zanimljivi - javila nam se naša najbolja i 18. igračica svijeta, Petra Martić.

- Činjenica da je u tri aviona bilo pozitivnih slučajeva dodatno je zakomplicirala ionako kompliciranu situaciju. Treninzi su bili odgođeni, pa smo umjesto u subotu prvi put trenirali u utorak. Pritom nismo mogli doći ni do kakvih informacija i sve zajedno nije izgledalo obećavajuće.

image
AL BELLO

Cuevasov Corona party

Tek kad je Tennis Australia uspjela s vladom Victorije uskladiti program zbog 72 igrača i igračica u karanteni, dogodio se pomak.

- Taj manjak informacija uzrokovao je nezadovoljstvom igrača i igračica, pa i sumnjom da će se Australian Open uopće održati. Od utorka se situacija smirila, počeli smo trenirati i stvari definitivno izgledaju bolje. Ljudi iz organizacije su počeli komunicirati s nama i davati nam odgovore na brojna pitanja, koja su nastala od dana slijetanja i saznanja da je, na žalost, bilo pozitivnih slučajeva.

Petra je optimistična da će se obećavajući trend nastaviti.

- Iskreno se nadam da će sa svakim danom situacija biti sve jasnija i da će ova stroga karantena donijeti rezultat, odnosno da se virus neće proširiti. U tom slučaju vjerujem da ćemo već od vikenda početi s “normalnim životom” u Australiji i da će teniska sezona krenuti bez ikakvih komplikacija.

Najveće komplikacije imala je, zapravo, Julija Putinceva. Tenisačica iz Kazahstana je morala mijenjati sobu kad je otkrila miša, e da bi se i u drugoj sobi ponovio isti slučaj s malim glodavcem. Valjda je treća bila sreća za Putincevu. U međuvremenu su svi gosti hotela zamoljeni da ne hrane miševe.

Apsolutni pobjednik karantenskog načina života je Pablo Cuevas. Urugvajski tenisač je nizom smiješnih video sadržaja nasmijao sve koji ga prate na društvenim mrežama, imao je i Corona party ispijajući pivo istog imena, pa se mnogi pitaju u kakvom će fizičkom stanju izaći iz sobe nakon 14 dana. Valjda čovjek ima pravo na malo opuštanja, s 35 godina ionako ne očekuje tko zna kakve rezultate.

Linker
26. travanj 2024 10:31