Novak Đoković i Goran Ivanišević
 JURE MISKOVIC/CROPIX
‘IDEMO DALJE...‘

‘J***ga, pogriješio sam! Pa što?‘ To je dostignuće možda i najveće u povijesti sporta‘

Nakon što je rekao da Nadal nema šanse, jasno je dao do znanja Goran Ivanišević što je mislio.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2020. 19:16

Rafael Nadal došao je do velike 13. titule u Roland Garrosu nakon što je u nedjelju u tri seta nadigrao Novaka Đokovića. Nije na turniru bilo jednoga od trenera prvog tenisača svijeta, Gorana Ivaniševića. On je uoči velikog finala dao izjavu u kojoj je rekao da Nadal neće imati šanse protiv njegovog pulena.

- Ja sam zbilja bio siguran da će Novak osvojiti ovaj Roland Garros, Miljanu (Amanoviću) sam već neko vrijeme slao poruke u tom smjeru. Možda sam malo preambicizono izjavio da Nadal nema šanse, ali stvarno sam mislio da je Novak favorit. Je da je to Rafina dnevna soba i da može slaviti i kada igra najlošije, ali zaista sam bio uvjeren da je ovo godina kad Novak osvaja Roland Garros. Ipak, Novak nije bio na svom nivou, Rafa je odigrao perfektan meč i dobili smo takav rezultat. Nažalost, Đoković je tek počeo igrati na 2:3 u trećem setu, a tada je bilo prekasno. Tek tada je dao nazanke da bismo mogli vidjeti neizvjesniji meč - rekao je Ivanišević za Sportklub.

Goran je detaljnije objasnio svoju izjavu prije finala. Nije je povukao..

- Ne, ne, ne. Ja sam stvarno to mislio. Moje je pravo izjaviti ono što mislim i vjerovati u svog igrača, da je ovo bila ta šansa i godina da Novak osvoji Roland Garros. Ponavljam, malo sam pretjerao kada sam rekao da Nadal nema šanse, ali u tom trenutku sam davao prednost Novaku. To je tako, kažem direktno ono što mislim, nije ispalo tako i je.. ga, što je, tu je. Eto, prošle godine pred Melbourne sam rekao da su šanse 50-50, pa ga je Novak razbio. Najlakše je uvijek reći ono na sigurno "bit će što bude", "pobjedit će bolji", ali rekao sam onako kako sam se osjećao. Nadal je pokazao da to moje mišljenje nije bilo ispravno, to je to, idemo dalje.

Kaže da Novak ima još barem tri godine dominacije...

- Nadal je godinu dana stariji, pa vidimo što radi – ono što je on postigao u Parizu je možda najveće dostignuće u povijesti sporta, u prva tri sigurno. Ne govorim samo o tenisu, nego o sportu generalno. A Novak sigurno ima ispred sebe i dobrih godina i Grand Slam titula. Kao što je Nadal kralj Pariza, tako je Novak kralj Melbournea – favorit je tu, kao i na Wimbledonu i na US Openu. Novak će vrlo brzo oboriti rekord po broju tjedana na prvom mjestu ATP liste, a ja sam još odavno rekao da će i Nadal i Đoković prestići Federera, ostajem pri tome - kazao je Ivanišević.

Linker
27. travanj 2024 06:33