DAVID GRAY Afp
‘ZASAD USPIJEVA‘

Novak Đoković: Spojen sam na aparate više nego i sa svojim krevetom. Probao sam svaki stroj na planeti...

Tri glatka seta za prolaz u još jedno Grand Slam polufinale, 44. u karijeri i 10. na Australian Openu
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 19:00

Ozljeda? Kakva ozljeda? Čega?

Vjerojatno bi to bila pitanja neupućenih u narativ oko Novaka Đokovića posljednjiih desetak dana, nakon pogleda na rezultat četvrtfinala protiv Andreja Rubljova: 6:1, 6:2, 6:4.

Tri glatka seta za prolaz u još jedno Grand Slam polufinale, svoje 44. u karijeri i deseto na Australian Openu. Svaki puta kada je došao do te faze u Melbourneu, prošao je dalje, štoviše i osvojio je turnir. 9-0 u polufinalima, 9-0 u finalima Australian Opena. Nije dobar znak za Tommyja Paula, njegova sljedećeg suparnika.

- Ne mogu reći da je ovo najveće samopouzdanje ikada. Imao sam nevjerojatnih godina ovdje, puno uspjeha, ali posljednja dva meča... Ne mogu biti sretniji kako igram. Pobijediti tako uvjerljivo tenisače koji su u sjajnoj formi u tri seta šalje poruku svim mojim suparnicima. Znam da gledaju moje mečeve, kao i ja njhove - rekao je Novak.

Noga, odnosno lijevi kvadriceps standardno mu je bio u zavoju, ne trenira u danima između mečeva, ali ne čini se da mu sve to imalo smeta.

- Posljednjih sam dana bio spojen na aparate više nego s bilo čime ili bilo kim drugim, više nego i sa svojim krevetom... Probao sam svaki stroj na planeti koji postoji za terapiju noge, koji će mi pomoći i zasad uspijeva pa ću nastaviti tako - dodao je Đoković.

image
DAVID GRAY Afp

- Moram zahvaliti i svom fizioterapeutu Miljanu Amanoviću, prošao je pakao sa mnom posljednjih desetak dana, sa mnom je od jutra do mraka.

Rubljov, pak, i njegov ubojiti forhend na terenu su bili nemoćni, Novak je svaki put imao pravi odgovor. Dapače, Rus je često izgledao beznadan i bespomoćan, a na kraju i potučeno. Što je i razumljivo jer izgubio je i svoje sedmo Grand Slam četvrtfinale. Makar nije da si ima što previše zamjeriti...

- On je jedan od najboljih, vrlo jednostavno - rezimirao je kratko i jasno Rubljov.

U sveameričkom četvrtfinalnom dvoboju, Tommy Paul prekinuo je bajku Bena Sheltona. Stariji Amerikanac, 35. na svijetu, izborio je svoje prvo Grand Slam polufinale, ali nakon svega bit će sretan i 20-godišnji Shelton. Ući će u Top 50 na svijetu, što je prilično impresivno ako se zna da mu je ovo tek peti (!?) turnir na ATP razini, a igrao je glavnom challengere i futurese, odnosno najviše studentski tenis (NCAA). Od aktualnih Top 10 tenisača, primjerice, Rafael Nadal trebao je osam turnira da se prvi puta probije u Top 50.

Linker
27. srpanj 2024 02:16