DAVID GRAY Afp
‘TO JE NEČUVENO‘

‘Novaka pljuju samo zato što mu je trener Hrvat!‘ U Đokovićevu obranu stalo veliko sportsko ime

Duga je lista onih koji Đokovića napadaju, no ima i onih koji mu drže stranu dok mu je teško.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2021. 15:16

Krenut će Novak Đoković u nedjelju ujutro po devetu titulu pobjednika Australian Opena. Igrat će protiv ruskog predstavnika Danila Medvedeva koji ima briljantan niz od 20 pobjeda uzastopce.

Puno je onih koji kritiziraju Novaka kroz čitavu njegovu karijeru, a na ovom turniru optuživalo ga se da je lažirao ozljedu rebara u četvrtfinalnom dvoboju s Taylorom Fritzom. Popis njegovih kritičara je podugačak, ali ima i onih koji mu drže stranu.

- Geopolitika je važna... On ne želi biti Švicarac niti Španjolac. Generalno, kad kažete Balkan, ljudi vas gledaju drugačije. Za Srbina imati hrvatskog trenera je nevjerojatno, to je nešto nečuveno. To je ozbiljna izjava samo po sebi - rekao je Paul McNamee, nekadašnji tenisač.

Australac je branio i Đokovićevu odluku da organizira Adria Tour na Balkanu prošle godine, zbog čega je također bio na udaru svjetske javnosti.

- To ga je koštalo. Njegov imidž je pretrpio udarac, priznajem to. Ali to ne znači da je pošteno i to ne znači da njegove namjere nisu bile dobre. Tenisa nije bilo na mapi do Adria Toura, koji je bio planiran da ujedini ljude na Balkanu - poručio je McNamee.

Linker
26. travanj 2024 23:18