BELGA/DDP USA/PROFIMEDIA Belga/Ddp Usa/Profimedia
RIJEČ STRUČNJAKA

‘Poprilično sam uvjeren da će Đoković dobiti privremenu zabranu deportacije. Evo što treba napraviti...‘

Poznati australski odvjetnik Justin Quill uvjeren je da će Novak Đoković pobijediti
Piše: SNObjavljeno: 15. siječanj 2022. 20:35

Spor oko dobivanja vize najboljeg tenisača svijeta okupira svjetske sportske medije posljednjih tjedan dana, a u noći sa subote na nedjelju trebala bi pasti konačna odluka hoće li Đoković biti deportiran ili će imati pravo nastupa na Australian Openu.

Quillova prognoza bila je točna i prvog puta, a tada je predvidio njegovu pobjedu na Sudu, nakon čega je ministar imigracija Alex Hawke iskoristio svoje ovlasti i ponovno mu ukinuo vizu. Sada će konačni pravorijek dati tročlano sudsko vijeće Federalnog suda.

"Poprilično sam uvjeren da će Đoković dobiti privremenu zabranu deportacije. On samo treba dokazati da postoji ozbiljan slučaj za suđenje. To je jezik koji u suštini znači da postoji sporan slučaj. Jednom kada to dokaže lako će proći druge prepreke, a to je činjenica da se neće morati vratiti ovdje. On ne može osvojiti Australian Open u ožujku jer turnir započinje u ponedjeljak. Tako da ako dokaže da postoji sporan slučaj, lako će preći drugu prepreku, takozvani balans pogodnosti. Tako će dobiti privremenu zabranu deportacije odućih nekoliko tjedana, možda i mjesec dana. To je sve što je važno u ovom trenutku", rekao je Quill u tv-programu.

Ostaje za vidjeti hoće li Quillova prognoza biti točna i ovoga puta. To bi trebalo biti poznato u ranojutarnjim satima nedjelje...

Linker
04. svibanj 2024 20:32