GLYN KIRK Afp
REAKCIJE NA FINALE

Srpski mediji: ‘Đokovićev san je uništen, ipak je samo čovjek‘; Španjolci: ‘Nadal ima dostojnog nasljednika!‘

‘Mladi Španjolac i nadolazća superzvijezda nastavlja svoju raketnu putanju karijere‘
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2023. 21:14

Novak Đoković nadao se "zlatnom Slamu" - srpski tenisač bio je na pravom putu da osvoji sva četiri Grand Slam turnira. Podigao je trofej Australian Opena nakon uvjerljive pobjede nad Stefanosom Tsitsipasom, kasnije nadjačao Caspera Ruuda na Roland Garrosu, ali 20-godišnji Španjolac i novi teniski velikan u najavi stao mu je na put i rezultatom 3:2 trijumfirao u All England Clubu.

"Carlos Alcaraz poslije gladijatorske brobe srušio je Đokovića, Novak predao Wimbledonsku krunu", stoji u naslovu srpskog portala Alo.rs, a mnogi susjedni nam mediji naklonili su se pobjedniku i naglasili da su Đokovićevi snovi uništeni.

image

Carlos Alcaraz

GLYN KIRK Afp

"Gotov je Novakov san o kalendarskom Slamu, a i dominacija u Londonu", stoji naslov na Blicu, a Telegraf je ovo finale nazvao "nestvarnim", te je poslužilo kao dokaz da je "Novak ipak samo čovjek". Kurir također podcrtava da je "Alcaraz osvojio drugu Grand Slam titulu u karijeri i uništio Novakov san o zlatnom Slamu".

Najviše, naravno, slave Španjolci. Madridska Marca piše da je "Carlos Alcaraz dostojni nasljednik legendi Manola Santane i Rafaela Nadala", a ujedno i "novi Veliki". Kažu, "slavu mu je donio Đokovićev udarac koji je završio u mreži", aludiravši na neiskorištenu break-loptu u petom setu.

image

Novak Đoković i Carlos Alcaraz

SEBASTIEN BOZON Afp

Engleski Daily Mail pobjedu Alcaraza nazvao je "senzacionalnom pojavom", jer porazio je "čovjeka koji više ne može izgubiti na Centralnom terenu", te s dodatkom da je "Đokoviću oduzeo sve što je imao". S uvjerenjem da će Španjolac raditi velike stvari i u budućnosti, Daily Mail utvrđuje da "smjena straže napokon ima autentičan ton".

The Sun piše kako je Alcaraz "spektakularno skinuo Đokovića s trona udarcima koji oduzimaju dah", sa zaključkom da "Alcaraz osvjetljava teniski svijet". S takvom ocjenom slažu se i Nijemci - Bild vjeruje da je "Alcaraz nadolazeća superzvijezda, jednostavno nastavlja svoju raketnu putanju karijere."

Linker
28. travanj 2024 17:03