Novak Đoković

 EMMANUEL DUNAND Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Susjedi bijesni zbog Đokovića, čeka ga još veći udarac? ‘Da je Nadal tako nešto rekao...‘

Bivši Đokovićev trener Boris Becker sumnja da će se Novak oporaviti do Wimbledona, a upitne su i OI
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. lipanj 2024. 19:32

Ozljeda meniska desnog koljena udaljila je Novaka Đokovića od obrane naslova pobjednika Roland Garrosa.

Dugotrajni mečevi protiv Musettija i Cerundola nisu pomogli njegovom zdravstvenom stanju, te je u drugom meču pio tablete protiv bolova.

Pregled na magnetnoj rezonanci pokazao je da mu je potrebna stanka, te se zahvaljujući tome Casper Ruud plasirao izravno u polufinale Grand Slam turnira u Parizu.

Zanimljiv pogled na Đokovićevu situaciju ponudio je srpski tabloid Blic.

‘‘Aktualni prvak, najbolji tenisač svih vremena, morao se svađati sa supervizorima da poprave teren da netko ne bi "izginuo" što kaže naš narod. I nisu ga slušali. I evo što se dogodilo.

Teorije zavjere da Novaka netko ne voli jer je Srbin ili jer je ovakav ili onakav, izgleda više nisu teorije zavjere.

Da je Nadal tako nešto rekao, bila bi stanka od 15 minuta i zamijenili bi cijeli teren, da se ne lažemo. I na kraju je taj problem koštao Novaka Đokovića svega‘‘, piše Blic.

Isti portal u drugom tekstu navodi kako su Srbinu nakon ozljede koljena upitne Olimpijske igre u Parizu, a pogotovo Wimbledon.

Naime, Blic tvrdi kako će Đoković možda morati na operaciju nakon koje bi ga čekao oporavak u trajanju od tri do šest mjeseci.

Međutim, zasad još nitko iz Đokovićevog tabora nije službeno potvrdio nužnost operativnog zahvata. Ono što se zna jest da je u pitanju ruptura medijalnog meniska.

- Ovo je loša vijest za sve Đokovićeve obožavatelje, a ja sam jedan od njih. Gotovo da se to moglo naslutiti nakon meča protiv Cerundola kojeg je igrao šepajući. Lijekovi protiv bolova su mu olakšali peti set, ali on je već te večeri upozorio kakvo će biti sljedeće jutro. Već je imao problema s koljenom na posljednjih nekoliko turnira, ali nikada o tome nije govorio. To mu je očito jako gorko. Želim mu brz oporavak kako bi ponovno bio spreman za sezonu na travnatim terenima – izjavio je Đokovićev bivši trener Boris Becker za Eurosport.

Dodao je kako je riječ o ozbiljnoj ozljedi koja neće proći sutra.

- To me pomalo ostavlja bez teksta. Trebaju ti koljena na travi, stvarno se stalno kližeš. Ruptura medijalnog meniska je ozbiljna ozljeda i prirodno se postavlja pitanje je li potrebna operacija - zaključio je legendarni njemački tenisač.

Linker
04. lipanj 2024 19:32