Marco Bortolotti

 MANUEL ROMANO/AFP
SRUŠILI MU SNOVE

Talijan ne smije igrati na US Openu, Amerikanci mu poslali odbijenicu uz bizarno objašnjenje

Da priča poprimi još tužniji oblik, to je trebao biti njegov premijerni nastup na nekom Grand Slamu
Piše: SNObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 15:31

Talijanski specijalist za parove Marco Bortolotti neće zaigrati na US Openu sa svojim parom Flaviom Cobollijem zato što su mu Amerikanci odbili izdati vizu.

Razlog? Poprilično bizaran. Naime, Bortolotti neće zaigrati na posljednjem Grand Slamu sezone zbog grijehova iz prošlosti, a njegov jedini "grijeh" je igranje na turniru u Iranu prije devet godina.

S obzirom na ogromne političke tenzije između SAD-a i Irana, osobe koje posjete tu azijsku državu imaju značajno manje šanse za izdavanjem vize u Americi, a to je na svojoj koži najbolje osjetio Bortolotti.

Da priča poprimi još tužniji oblik za Talijana, to je trebao biti njegov premijerni nastup na nekom Grand Slamu, i to s 32 godine na leđima...

Vijest stiže u jeku kontroverze koju je podigla afera prvog igrača svijeta Jannika Sinnera, čije su zavrzlame s padom na doping testu tijekom Indian Wellsa komentatori proglasili "najlošijim pokušajem zataškavanja u povijesti tenisa". Brojni su tenisači posljednjih dana također isticali da se radi o dvostrukim kriterijima te da su krovna teniska tijela u Sinnerovom slučaju pala na testu vjerodostojnosti.

Linker
05. rujan 2024 11:01