ANDREJ ISAKOVIC Afp
NESVAKIDAŠNJI SUSRET

VIDEO: Zverev slavio na Wimbledonu pa na terenu poslao poruku Pepu Guardioli

U osmini finala čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Alejandro Tabilo i Taylor Fritz
Piše: Hina, SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 18:37

Njemački tenisač Alexander Zverev, četvrti nositelj Wimbledona, ostvario je novu uvjerljivu pobjedu na londonskom Grand Slam turniru te se plasirao u osminu finala.

U trećem kolu Zverev je pobijedio domaćeg tenisača Camerona Norrieja sa 6:4, 6:4, 7:6(15). Bila je to treća pobjeda Zvereva ove godine na londonskoj travi bez izgubljenog seta. U osmini finala Zverev čeka pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Čileanac Alejandro Tabilo i Amerikanac Taylor Fritz.

Zanimljiva je bila scena nakon meča kada se Zverev obranio legendarnom treneru Pepu Guardioli koji je bio na tribinama.

- Bayern treba trenera čovječe. Ako ti nogomet ikad dosadi, uvijek mi možeš biti trener na teniskim terenima, ha-ha - rekao je Zverev Guardioli kroz šalu.

Posebno dramatičan bio je tie-break trećeg seta kojeg je Zverev dobio s čak 17-15, a u kojem je Norrie propustio brojne šanse za produljenje ovog ogleda.

U petak je kiša prekinula meč Francuza Uga Humberta i Amerikanca Brandona Nakashime na početku tie-breaka četvrtog seta, dok je francuski tenisač imao vodstvo 2-1 u setovima. Potom je Humbert dobio tie-break četvrte dionice s 8:6 i time osigurao osminu finala gdje će igrati protiv Španjolca Carlosa Alcaraza, branitelja wimbledonskog naslova.

Među 16 najboljih se plasirao i Amerikanac Ben Shelton koji je nakon velike borbe u pet setova bio bolji od Kanađanina Denisa Shapovalova sa 6:7(4), 6:2, 6:4, 4:6, 6:2. Sheltonu slijedi meč protiv Jannika Sinnera, najboljeg tenisača na svijetu.

Zbog lakših bolova u zglobu mlada britanska tenisačica Emma Raducanu je odustala od nastupa u mješovitim parovima što je označilo i kraj nastupa za Andyja Murrayja, njenog partnera u toj konkurenciji. Ranije je Raducanu izborila proboj u osminu finala pojedinačnog dijela turnira gdje se očekuje njen nastup.

Linker
23. kolovoz 2024 13:06