Borna Coric of Croatia reacts after winning his match against Rafael Nadal of Spain at the Swiss Indoors ATP 500 tennis tournament in Basel on October 24, 2014. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
 FABRICE COFFRINI/AFP
AUSTRALIAN OPEN

SOLIDAN ŽDRIJEB ZA HRVATE Dođe li do trećeg kola, Ćorića čeka Federer

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. siječanj 2015. 12:18

Borna Ćorić jedini je od (zasad) šestero hrvatskih predstavnika u ždrijebu Australian Opena naletio na nositelja, a ostvari li svoj najbolji Grand Slam rezultat i stigne do trećeg kola, smiješi mu se okršaj s Rogerom Federerom.

Ćorića na startu čeka 29. nositelj Jérémy Chardy koji je prije dvije godine u Melbourneu igrao četvrtfinale. Eventualna pobjeda ga vodi na pobjednika meča Seppi-Istomin.

U donjem dijelu ždrijeba je i Ivo Karlović, postavljen za 23. nositelja, koji će na startu igrati protiv kvalifikanta. Ulazak u drugo kolo nosi meč protiv domaće teen senzacije Nicka Kyrgiosa ili Federica Delbonisa kojega je Karlović prije nekoliko mjeseci svladao u Beču.

Prvi suparnik Ivana Dodiga je Brazilac Joao Souza (ATP 115.), s kojim još nije igrao. Slavi li Međugorac, vjerojatno će imati priliku odmjeriti snage s petim nositeljom i finalistom US Opena Keijem Nishikorijem.

Ana Konjuh kreće protiv Magdalene Rybarikove (WTA 46.), koja je zadnji put nekoga pobijedila prije više od tri mjeseca. Ana je prošle godine na WTA turniru u Istanbulu svladala Slovakinju u tri seta. Repriza uspjeha vodi je na 21. nositeljicu Shuai Peng, koja čeka suparnicu iz kvalifikacija.

Donna Vekić nada se da će joj bolji dani svanuti protiv 40. tenisačice svijeta Mone Barthel, s kojom još nikada nije igrala. Upiše li Osječanka prvu pobjedu još od rujna, čeka je izazov u vidu četvrte nositeljice Petre Kvitove.

Mirjana Lučić-Baroni u svoj prvi Grand Slam nakon osmine finala US Opena i osvajanja Quebeca ulazi protiv Čehinje Smitkove (WTA 65.). U slučaju pobjede, igrat će protiv bolje iz talijanskog sudara između Camile Giorgi i 12. nositeljice Flavije Pennette.

Linker
19. rujan 2024 03:02