SAEED KHAN Afp
Gauff slavila u Aucklandu

Amerikanci svladali Talijane i postali prvi pobjednici United Cupa; Sabalenka osvojila Adelaide

United Cup, koji zamjenjuje ATP Cup, okupio je 18 nacija s grupnom fazom
Piše: HinaObjavljeno: 08. siječanj 2023. 10:54

Sjedinjene Države osvojile su prvi United Cup, tenisko natjecanje mješovitih ekipa, nakon što su finalu u Sydneyu pobijedili Italiju s 3-0.

Treći bod Amerikancima donio je Taylor Fritz svladavši Mattea Berrettinija sa 7-6 (7/4), 7-6 (8/6).

Ranije u nedjelju, Jessica Pegula je pobijedila sa 6-4, 6-2 Martinu Trevisan, a Frances Tiafoe je donio drugi bod jer je Lorenzo Musetti predao nakon što je izgubio prvi set 2-6.

image

Taylor Fritz

SAEED KHAN Afp

United Cup, koji zamjenjuje ATP Cup, okupio je 18 nacija s grupnom fazom, a Hrvatska je dogurala do "City-Finala" gdje je izgubila od Grčke.

Ovo novo natjecanje se boduje za ATP i WTA ljestvice.

Sabalenka osvojila Adelaide

Bjeloruskinja Arina Sabalenka svladala je Čehinju Lindu Noskovu sa 6-3, 7-6 (4) u finalu prvog od dva teniska turnira u australskom gradu Adelaideu s nagradnim fondom od 775.400 eura.

Dvadesetčetverogodišnja Sabalenka, druga nositeljica, osvojila je svoj jedanaesti WTA naslov.Sabalenka je 19. put igrala u finalu WTA turnira. Do ovog turnira peta igračica svjetske ljestvice slavila je deset puta, no posljednji je put izgubila u finalu završnog turnira osam najboljih prošlog studenog u američkom Fort Worthu.

Osamnaestogodišnja Noskova prvi je put igrala u finalu, a veliko iznenađenje priredila je u polufinalu, kada je svladala drugu igračicu WTA ljestvice i prvu nositeljicu Tunižanku Ons Jabeur.

Gauff slavila u Aucklandu

Amerikanka Coco Gauff, 7. tenisačica svijeta, deklasirala je Španjolku Rebeku Masarovu sa 6-1, 6-1 u nedjelju u finalu WTA turnira u Aucklandu, igranom po kiši, tjedan dana prije početka Australian Opena.

Gauff (18) je osvojila svoj treći naslov u karijeri, a nije izgubila niti jedan set tijekom ovog turnira održanog na Novom Zelandu.

Španjolka Masarova, koja je 130. na svjetskoj ljestvici, u svoje prvo finale se probila iz kvalifikacija,no u finalu je izgubila snagu jer je igrala sedam mečeva u osam dana.

Linker
15. travanj 2024 03:52