Novak Đoković

 OSCAR GONZALEZ Nurphoto Via Afp
ZANIMLJIV DETALJ

Dok ministar šuti, Srbi najavljuju Đokovićevu ‘paklenu osvetu‘: ‘To je priča koju mnogi vjerojatno ne znaju...‘

Jedini čovjek koji Novaka sada može izbaciti iz Australije još uvijek razmatra čitav slučaj.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2022. 07:28

Rano jutro u Hrvatskoj, kasno popodne u Australiji, a odluke - nema. Ministar imigracije Alex Hawke službeno se nije oglašavao ovoga utorka, a australski novinari spekuliraju da se do kraja dana niti neće, po pitanju eventualnog oduzimanja vize Novaku Đokoviću. Prvi tenisač svijeta je, podsjetimo, u sudskom procesu na Saveznom sudu u Melbourneu dokazao da nije trebao boraviti u tzv. imigracijskom pritvoru te da mu nije trebala biti oduzeta viza za boravak u toj zemlji.

Nakon prve pravne bitke, Novak je već dvaput trenirao na Rod Laver Areni gdje bi u ponedjeljak trebao krenuti po jubilarni 10. naslov pobjednika Australian Opena. Na tom putu može ga spriječiti samo i jedino ministar imigracije Alex Hawke koji ima zajamčeno diskrecijsko pravo oduzimanja vize bilo kojem stranom državljaninu.

Pisali smo jutros da federalna vlada istražuje je li Đoković lagao kod ispunjavanja formulara za dobivanje vize. Ministar Hawke je, da i na to skrenemo pozornost, imao četiri sata nakon Đokovićevog puštanja iz pritvora za odluku o tome treba li ga tamo zadržati ili ne. Budući da je ministrovim nečinjenjem u tom vremenu Novak mogao izaći na slobodu, ministar sada ima sve vrijeme svijeta da iskoristi svoje diskrecijsko pravo i Đokoviću oduzme vizu. To se, kolokvijalno može dogoditi i u petom setu finala Australian Opena, na Đokovićevoj meč-lopti za 21. ukupni Grand Slam naslov u karijeri....

No, australski novinari danas navode da Hawke svoju odluku vjerojatno prebacuje za srijedu.

- Ministar Hawke još uvijek razmatra treba li poništiti Đokovićevu vizu po članku 133C, stavak 3. Migracijskog akta. Zbog složenosti procesa, ministar će sve skupa dubinski promotriti. Iz pravnih razloga, ne možemo dalje komentirati ovaj proces - naveli su iz ureda ministra Hawkea.

Nadalje, u srpskim medijima pojavila se zanimljiva crtica, konkretno u Blicu u u tekstu pod naslovom Novakova 'paklena osveta': Htjeli su ga otjerati, a Novak u Melbourneu može dobiti počast kao nitko na svijetu. Naime, ako Đoković ostane u Australiji i kojim slučajem osvoji prvi Grand Slam turnir nove sezone, bila bi mu to 10. titula u Melbourneu čime bi automatski morao dobiti bistu ispred centralnog terena, Rod Laver Arene.

- To je priča koju mnogi vjerojatno ne znaju. Ako jedan igrač osvoji AO deset puta, bista se mora postaviti ispred centralnog terena u Melbourneu. To će sada biti velika stvar za teniski svijet. Dođe jedan Srbin iz zemlje od 7 milijuna stanovnika i to napravi... A ovo će mu sada biti dodatno gorivo, sada će 12-13 tisuća ljudi sigurno navijati protiv njega kada zaigra - kaže trener Dejan Kojić.

Linker
23. travanj 2024 12:22