AFP
 ANDREJ ISAKOVIC
GRAND SLAM POD UPITNIKOM

Iz dana u dan situacija je sve teža, a organizatori su uporni! Novak Đoković se obratio igračima

Zbog velikog rasta novozaraženih u SAD-u, sve je više upitnika oko njujorškog Grand Slam turnira
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. srpanj 2020. 20:30

Iako Amerikanci šire optimizam i silno se trude organizirati US Open u planiranom terminu, od 31. kolovoza do 13. rujna, aktualna im situacija baš i ne ide na ruku. A ona kaže da je tijekom četvrtka u SAD-u bilo gotovo 55.000 novozaraženih koronavirusom, što je najveći dnevni porast koji je dosad zabilježila neka država. Za usporedbu, dva tjedna ranije SAD je imao 22.000 slučajeva dnevno. Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci upozorio je da bi u SAD-u uskoro moglo biti i do 100.000 novozaraženih dnevno ako se ne uvedu strože mjere.

U takvoj situaciji je prilično ambiciozno očekivati da će se teniski US Open, čak i bez gledatelja, moći održati nesmetano. Španjolski dnevni list Marca piše da se prvi tenisač svijeta Novak Đoković kao predsjednik Udruženja igrača ovaj tjedan obratio svojim kolegama na video-sastanku i upozorio ih da će u trenutnim okolnostima biti jako teško putovati u SAD na spomenute turnire.

image
AFP
ANDREJ ISAKOVIC

Istaknuo je i da postoji problem u tome da bi svi koji se vraćaju iz SAD-a u Europu mogli završiti u 14-dnevnoj karanteni. A već dan nakon US Opena počinje Masters 1000 turnir u Madridu, a 27. rujna i Roland Garros u Parizu.
Đoković je stoga igračima koji su već rezervirali smještaj i kupili karte za SAD savjetovao da od organizatora traže da im vrate novac, odnosno podmire sve troškove dođe li do otkazivanja turnira.

Linker
26. travanj 2024 14:41