DAVID GRAY Afp
MOGUĆ LUDI SCENARIJ

Misteriozan potez dao je naslutiti u kojem će se smjeru razvijati Đokovićeva priča: ‘Postoji opcija da zaigra‘

Nekoliko zanimljivih stvari dogodilo se i u ranim satima petka, još uoči javljanja ministra Hawkea
Piše: SNObjavljeno: 14. siječanj 2022. 08:31

Odluka je stigla! U petak, oko 8.00 po srednjoeuropskom vremenu australski ministar za imigraciju Alex Hawke iskoristio je diskrecijsko pravo i poništio odluku Federalnog suda, a samim time i vizu Novaka Đokovića. Prvom tenisaču svijeta prijeti deportacija. Njegov tim će, najavljuje se, pokušati žalbom ponovno preokrenuti cijelu priču i omogućiti mu da na Australian Openu krene u lov po 10. titulu.

Drama oko prvog tenisača svijeta, dakle, još uvijek traje, a nekoliko zanimljivih stvari dogodilo se i u ranim satima petka uoči javljanja ministra Hawkea.

Naime, Đokovićevo ime misteriozno je nestalo s liste igrača koji su bili prijavljeni za popodnevni trening u Melbourne Parku, a jedna takva informacija odmah je pokrenula lavinu reakcija i zaključke po kojima je srpski tenisač saznao da mu je ukinuta viza. No dio medija, poput yahoo!sportsa otkrio je kako je Novak odlučio promijeniti raspored i trenirati u ranijim satima te da se na terenu pojavio u 9.30 po lokalnom vremenu.

"Potez je to koji sugerira da bi se mogao pripremati za važan popodnevni sastanak sa svojim pravnim timom", stoji u tekstu australskog yahoo!sporta.

Prije Hawkea se oglasio i Abul Rizvi, bivši visoki dužnosnik u Ministarstvu za imigracije. On, pak, tvrdi da postoji opcija po kojoj bi Đoković mogao zaigrati na Australian Openu čak i ako mu Hawke ukine vizu.

"Ako ministar ukine Đokovićevu vizu, a Novak podnese žalbu, onda postoji opcija po kojoj ga ministar može pustiti iz pritvora na temelju posebne vize koja se može izdati za vrijeme trajanja procesa žalbe. To bi moglo biti dovoljno vremena da odigra Australian Open", poručio je Rizvi preko Twittera.

Linker
20. travanj 2024 05:42