GAO JING/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
PUNO JE SUMNJI

Nadal se vraća tenisu nakon godinu dana: ‘Baterije se prazne, ovaj povratak bit će težak‘

‘Da Australian Open počinje ovih dana, strah bi bio golem‘, kaže Moya
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2023. 13:39

Puno je sumnji svih nas oko aktualnog povratka tenisu Rafaela Nadala, rekao je nekada proslavljeni španjolski tenisač Carlos Moya, a danas Nadalov trener.

Nakon čak godinu dana stanke 37-godišnji Nadal će se vratiti natjecateljskom tenisu. Posljednji meč odigrao je na Australian Openu ove godine, a povratak je najavio na turniru u Brisbaneu tijekom siječnja nakon čega je najavljen i njegov nastup na Australian Openu.

„Izuzetno smo pomno planirali svaki njegov trening i svaki provedeni dan na terenu ili teretani. Puno puta smo napravili korak unatrag, ali smo išli i dva naprijed. No, jedno su treninzi, a drugo natjecateljski mečevi. Ispred Nadala je moguće igranje meča u pet setova, pobjeda pa povratak na teren za dva dana. To je nešto sasvim drugo, daleko teže i zbog toga kod nas postoje velike sumnje. Jedno je kada se nakon ozljede i godinu dana stanke na teren vraća 20-godišnjak, a drugačije 37-godišnjak kao Nadal. Ovaj povratak bit će težak“, rekao je Moya povodom povratka tenisača koji je tijekom fantastične karijere osvojio 22 Grand Slam naslova. U Melbourneu je najbolji bio 2009. i 2022. godine, a posljednji Grand Slam trofej je osvojio u Roland Garrosu prošle godine.

„Da Australian Open počinje ovih dana, strah bi bio golem. Ovako imamo još vremena dotad, njegovo će se stanje dodatno popraviti. Nedvojbeno je da se Nadalu baterije prazne. Svaki sportaš ima svoj rok trajanja. No, još uvijek on se nevjerojatno trudi“, naglasio je Moya.

image
PAUL CROCK Afp

Linker
28. travanj 2024 01:11