Novak Đoković

 Ella Ling/shutterstock Editorial/profimedia
OSVANULA PORUKA ALBANIJI

Objava na stranici ATP-a izazvala bijes i šok u Srbiji: ‘Ovo je namjerno, sramotan pokušaj‘

‘Nema sumnje da je profil teniske organizacije odabran s namjerom‘
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2023. 11:15

ATP je na službenoj stranici na X-u, nekadašnjem Twitteru, postavio objavu koja je iznervirala Srbe. Ili se barem tako činilo. Naime, objava se stvarno pojavila na službenoj stranici ATP-a, no riječ je izgleda o hakerskom napadu.

ATP je tako ‘objavio‘ sliku stare zastave Albanije s utakmice u Beogradu u kvalifikacijama za Euro 2014. godine. Na tom je susretu između Srbije i Albanije dron uletio na teren sa zastavom Velike Albanije što je izazvalo veliki nered i prekid utakmice koja je na kraju registrirana 3:0 za Srbiju, ali to nije pomoglo Srbima jer su dobili i kaznu od tri boda.

Srbi su, naravno, bili bijesni zbog događaja u Beogradu, a sada su ponovno poludjeli kada su vidjeli objavu ATP-a.

"Sretan dan neovisnosti, Albanija! Na ovaj veliki dan, naša srca su puna ponosa dok slavimo ustrajan duh slobode i jedinstva. Neka autohtona zastava, simbol naše bogate povijesti, ponosno vijori i pokazuje snagu naše nacije", stajalo je u objavi ATP-a koja u nastavku dodaje:

"Na ovaj sveti dan, neka se uzdigne naš kolektivni duh jer Albanija je bila, je i zauvijek će biti srce našeg zajedničkog identiteta", poručili su autori ove poruke koju su uspjeli postaviti na ATP-ove stranice.

Srbi su, naravno, opet bijesni, a sportal.blic piše kako nije slučajno odabran ATP.

"Nema sumnje da je profil teniske organizacije odabran s namjerom, s obzirom na to da je Srbin Novak Đoković najbolji u povijesti, pa su Albanci, makar na kratko, pokušali da makar na neki način skrenu pažnju teniske javnosti na sebe. Kad već nemaju svoje igrače, odlučili su se sa za ovaj sramotni pokušaj", piše Blic, dok je Kurir ovo nazvao "nezapamćenim skandalom‘.

Objava je ubrzo uklonjena s profila ATP-a, no već se proširila društvenim mrežama.

Linker
17. veljača 2024 09:59