Novak Đoković

 OSCAR DEL POZO Afp
‘TO ĆE BITI DOVOLJNO‘

Otac Novaka Đokovića otkrio plan i objavio koliko će još trajati karijera najboljeg tenisača svijeta

Srpski tenisač ima 20 titula na najvećim svjetskim turnirima, kao i Roger Federer te Rafael Nadal
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. prosinac 2021. 14:10

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u niskom je startu pred početak nove sezone, koja će svoj prvi zenit imati na skorašnjem Australian Openu. Nakon dosta nagađanja o tome hoće li srpski as tamo zaigrati, zadnje informacije kažu da bi trebao. No, koliko će još trajati njegova karijera? Odgovor na to pitanje dao je njegov otac, Srđan Đoković, gostujući na srpskoj K1 televiziji.

- Što da radimo ako ne ode u Australiju? Pričekat ćemo Roland Garros i 21. Grand Slam. Osvojit će ih još nekoliko do kraja karijere. Vjerujem četiri ili pet. Osvojit će još bar dva Wimbledona i još nekoliko drugih Grand Slamova sigurno. Sumnjate u to? Ne treba biti neki stručnjak za to, igrat će Novak još dvije-tri godine, to će biti dovoljno - kaže stariji Đoković. Dovoljno za to da se Novaka može nazvati najvećim tenisačem ikad.

Poraz u finalu US Opena od Rusa Medvedjeva poremetio je njegova sina...

- To ga je poremetilo, ali glavni poraz je fantastična igra Rusa. To je tako. Moj je sin naučen da se sport sastoji od pobjede i poraza, kako prihvaćaš pobjedu, tako i poraze. Često sam u njegovoj karijeri govorio da kada igra loše, pa pobijedi, to nije dobro - rekao je otac najboljeg tenisača svijeta.

A što će biti s Australijom?

- Hoće li ga pustiti, to je njihova stvar. Ako su tako odlučili neka se ponašaju. Devet puta je bio pobjednik Australian Opena, želi i sada igrati, ali ako mu dopuste. Napravit će ono što misli da je najbolje za njega, nitko mu neće nametati mišljenje - rekao je Srđan Đoković.

Linker
25. travanj 2024 03:14