CARMEN MANDATO/AFP
Čudna reakcija tenisača

Ovakvog poteza ne bi se posramio ni James Bond: Poznati novi detalji filmskog bijega zbog koronavirusa

Querrey je uspaničio, počeo zivkati i tražiti izlaz, potom je uspio angažirati privatni zrakoplov
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. listopad 2020. 18:21

Ovakve priče ne bi se posramio James Bond da su mu takav scenarij ponudili negdje u doba Hladnog rata. Američki tenisač Sam Querrey pobjegao je glavom bez obzira iz Rusije, sa suprugom Abby i osmomjesečnim sinom Fordom, nakon što su sve troje bili pozitivni na koronavirus u Sankt Peterburgu, gdje je on trebao u 1. kolu turnira St. Petersburg Open igrati protiv Denisa Shapovalova.

U početku je obitelji Querrey određena dvotjedna karantena u službenom hotelu Four Seasons, što su oni objeručke prihvatili osjećajući samo blage simptome, no nakon što je 33-godišnji Amerikanac dobio poziv u kojem je obaviješten da će ih doći pregledati liječnik i vidjeti treba li ih hospitalizirati, nastala je panika.

Querrey je počeo zivkati okolo i tražiti izlaz, potom je uspio angažirati privatni zrakoplov i sa suprugom i sinom napustiti Sankt Peterburg. U zrakoplovu su, navodno, sve troje sjedili u stražnjem dijelu kako ne bi prenijeli koronavirus na pilota i ostatak posade. Odletjeli su u “nepoznatu susjednu državu” u kojoj nije potrebno imati negativan test za ulazak.

Isto tako, navodno su odsjeli u privatnom smještaju preko AirBNB-a. Rusi ostali šokirani Ne treba posebno naglašavati da su organizatori St. Petersburg Opena, pogotovo ATP, ostali šokirani onime što je napravio Querrey. Osim što je narušio zdravstvene protokole Rusije, Amerikanac je ozbiljno prekršio i protokole ATP-a vezane za ponašanje oko koronavirusa.

- Ekstremno ozbiljno smo uzeli u razmatranje ovaj slučaj i pokrenut ćemo istragu - poručila je organizacija teniskih profesionalaca.

U pravilima je jasno navedeno da onaj tko krši pravila može biti novčano kažnjen do 100.000 dolara i/ili suspendiran sa svih turnira do tri godine. Querrey će imati pune ruke posla objašnjavajući razloge zbog kojih se odlučio za bijeg iz Rusije.

Onako zdravorazumski nameće se pitanje zašto je uopće iz SAD-a krenuo u Europu sa suprugom i sinom u ovim nesigurnim vremenima. Možemo shvatiti da se nije htio odvajati od obitelji na više od mjesec dana (igrao je u Rimu i Roland Garrosu prije odlaska u Sankt Peterburg), ali mogao je biti pametniji.

Querrey je, inače, na US Openu poražen u 1. kolu od Andreja Kuznjecova, a na startu Roland Garrosa od Andreja Rubljova. Za njega definitivno ne vrijedi “Iz Rusije s ljubavlju”, što je naslov Bondova filma još iz 1963. godine.

Linker
18. travanj 2024 22:47