THOMAS COEX Afp
NEOČEKIVANI RASKID

Pavić potvrdio: ‘Istina, došlo je do prekida suradnje. Dodig? To je samo jedan turnir‘

U dvije i pol godine suradnje, Mektić i Pavić ispisali su neke od najvećih uspjeha hrvatskog tenisa
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 13. srpanj 2023. 23:37

Nakon što je s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok osvojio mješovite parove Wimbledona, što mu je bio ukupno šesti Grand Slam naslov, Mate Pavić je u razgovoru za Sportklub potvrdio informaciju koju smo prvi objavili OVDJE, a to je da se rastaje s Nikolom Mektićem.

- Istina, mogu to potvrditi. Došlo je do prekida suradnje. Sezona nam nije najbolje započela, jednostavno smo probali neke stvari drugačije raditi. Imali smo dosta i pehova. Što god smo napravili, a trudili smo se poboljšati stvari, nije išlo i odlučili smo se probati osvježiti, pronaći druge partnere. Možda je i to razlog. S vremenom dođe do zasićenja, koliko god dobra suradnja bila. Obostrano smo se dogovorili - objasnio je Pavić odluku, a onda se osvrnuo na budućnost.

- Vidjet ćemo, iskreno nemam plan. Malo ću mijenjnati partnere pa ćemo vidjeti. Možda u budućnosti opet zaigramo zajedno, zašto ne - rekao je Pavić u stilu ‘‘doviđenja, ali ne i zbogom‘‘ suradnji s Mektićem. Na Hamburg je prijavio parove s drugim Hrvatom, Ivanom Dodigom. Je li na pomolu novi duo, pitao ga je novinar.

- To je samo za Hamburg, a tjedan iza s Krajicekom (op. a. Dodigovim partnerom). Potrefilo se da oni ta dva tjedna ne igraju zajedno. Ivan i ja nismo novi par - zaključio je.

U dvije i pol godine suradnje, Mektić i Pavić ispisali su neke od najvećih uspjeha hrvatskog tenisa. Osim trijumfa u Wimbledonu i na Olimpijskim igrama, osvojili su još 15 naslova, od čega četiri na Masters 1000 turnirima (Miami, Monte Carlo i dva puta Rim). Pojedinačno su "stolovali" na broju jedan ATP ljestvice, a bili su i najbolji par 2021.

Linker
03. svibanj 2024 07:58