Povratak Ane Konjuh u Zagreb nakon osvajanja juniorskog US Opena 2013. godine. Na fotografiji: Antonia Konjuh, Ana Konjuh, Kristijan Schneider, Mario Konjuh, Antea Konjuh, Iris Konjuh.

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
SMRT OMILJENOG TRENERA

Potreseni otac HR tenisačice: ‘Opet bih mu dao dijete u ruke‘; Ivan Ljubičić: ‘Sjećam se prve loše vijesti...‘

‘Uskočili smo, kako god smo mogli. Na žalost, ne može se sve riješiti novcem. Stvarno mi je žao‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 26. travanj 2022. 10:46

Ana Konjuh se prva na društvenim mrežama oprostila sa svojim bivšim trenerom Kristijanom Schneiderom, a ispod njene objave na Instagramu pojavile su se reakcije mnogih tenisača i tenisačica.

- Bez riječi sam. Dok se ponovo ne sretnemo, sačuvaj mi zagrljaj gore. Počivaj u miru, Kiki – napisala je naša tenisačica uz zajedničku fotografiju iz sretnih dana.

Ana je, inače, u Madridu gdje će igrati na WTA1000 turniru.

Njen otac Mario nam je, susprežući suze, pokušavao dočarati sedam godina, koliko je trajala suradnja njegove obitelji i Kikija Schneidera.

- Koliko god smo bili upoznati sa svime što je Kiki prolazio, nikada na ovakvu vijest ne možeš biti spreman. Lijepe su to uspomene…

image

Kristijan Schneider i Ana Konjuh

RONALD GORSIC/CROPIX

Morao je stati, teško mu je bilo govoriti, borio se sa suzama.

- Meni su to najljepše godine u životu, sve sam vam rekao. Proputovali smo cijeli svijet, Kiki je počeo raditi s Anom dok je još bila dijete, deset, možda jedanaest godina kad smo zbog njene karijere preselili u Zagreb. Kiki je tu bio od početka, presudno utjecao na njen razvoj, jer je s njim bila najbolja juniorka svijeta, osvojila Australian Open i US Open. Pomogao joj je premostiti tranziciju prema profesionalnom tenisu. Nisam siguran je li bio s njom kad je osvojila WTA titulu u Nottinghamu, ali ako i nije bio, njegove su zasluge i u tome ogromne. Bio je vrhunski radnik, zaljubljenik u tenis, dobri duh, spreman na šalu, spreman na neobične poteze… Koliko sam ga cijenio, reći ću vam da bih mu opet dao svoje dijete u ruke.

image

Kristijan Schneider

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Javio se i Ivan Ljubičić, koji je Schneidera poznavao još iz igračkih dana. Ivan je, naime, dvije godine stariji.

- Kasnije smo surađivali kad je on bio trener Borne Ćorića, a ja sam preuzeo Bornu kao menadžer. Više smo se sretali, iako je on najviše surađivao s Riccardom Piattijem. Sjećam se prve vijesti da mu je loše, Borna me zvao iz Dubaija da mi kaže kako Kikija boli trbuh. Nismo mogli pomisliti da je toliko loše.

Uslijedila je borba za život, dugotrajna i naporna. Mnogi su se angažirali da bi mu pomogli.

- Uskočili smo i mi treneri, kako god smo mogli. Na žalost, ne može se sve riješiti novcem. Stvarno mi je žao.

Linker
15. travanj 2024 07:12