CARMEN JASPERSEN Afp
ZAVRŠNICE NA TRAVI

Prvi reket svijeta na posljednjoj prepreci Hallea, Musetti u finalu Queensa protiv Amerikanca

Za 22-godišnjeg Sinnera ovo je četvrti plasman u finale ove godine, a u sva tri prethodna je slavio
Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2024. 17:14

Talijan Lorenzo Musetti prvi je finalist ATP turnira tenisača u londonskom Queen‘s Clubu, on je u polufinalu nadigrao Australca Jordana Thompsona sa 6-3, 3-6, 6-3.

Za 22-godišnjeg Musettija ovo je treći plasman u finale nekog ATP turnira, oba prethodna je igrao 2022. te je osvajao naslove u Hamburgu i Napulju.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Musettijev suparnik u finalu bit će Amerikanac jer u drugom polufinalu sastaju se Tommy Paul i Sebastian Korda.

Prvi tenisač svijeta, Talijan Jannik Sinner plasirao se u finale ATP turnira u Halleu svladavši u polufinalu Kineza Zhizhena Zhanga sa 6-4, 7-6 (3).

Za 22-godišnjeg Sinnera ovo je četvrti plasman u finale ove godine, a u sva tri prethodna je slavio, na Australian Openu u Melbourneu, u Rotterdamu i Miamiju. Ukupno je do sada osvojio 13 naslova iz 17 finala.

image
CARMEN JASPERSEN Afp

Sinnerov suparnik u finalu bit će Poljak Hubert Hurkacz koji je u polufinalu sa 7-6 (2), 6-4 nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva. Za 27-godišnjeg Hurkacza ovo je drugi put kako je stigao do završnog dvoboja u Halleu, prije dvije godine je i osvojio turnir. Ovo mu je 11. plasman u finale nekog ATP turnira u karijeri, a do sada je osvojio osam naslova, uključujući i jednoga ove godine, u travnju na zemlji u Estorilu.

Linker
03. rujan 2024 10:29