AFP
INTERVJU ZA TALIJANE

'ŽELIO SAM NAPUSTITI TENIS I SVE SAM VIDIO CRNO' Novak Đoković otkrio dosad nepoznat detalj iz svoje karijere koji je mnoge iznenadio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2020. 10:41

U razgovoru za talijanski Sky Sports Novak Đoković otkrio je jedan dosad nepoznat detalj iz svoje karijere, kako je nakon jednog poraza od Jürgena Melzera želio okončati svoju karijeru.

Bilo je to 2010. godine na Roland Garrosu.

"Izgubio sam 2010. godine na Roland Garrosu od Melzera i plakao sam nakon ispadanja. To su bili loši trenuci i želio sam napustiti tenis jer sam sve vidio crno. Ali to je bila transformacija jer sam se nakon tog poraza konačno oslobodio. Nakon osvajanja Australian Opena 2008. bio sam treći igrač svijeta, ali nisam bio sretan. Znao sam da mogu više, ali sam gubio važne mečeve od Federera i Nadala. Od tog sam trenutka skinio pritisak i zaigrao puno agresivnije i to je bila prekretnica", objasnio je Đoković.

Komentirao je Đoković i situaciju oko aktualne sezone i cijele situacije oko pandemije koronavirusa.

"Za nas tenisače je važno da bude jasnoće oko kalendara. Rekli su nam da će se sezona nastaviti 13. srpnja, ali mnogi kažu da se to neće dogoditi. Ja jedva čekam konačan datum. Treniram kod kuće, trčim i igram se s djecom, a to je malo teško. Moramo vidjeti i kako će se razvijati situacija u Americi, jer bi tamo trebali igrati u kolovozu. Ako bude manje rizično, možda ćemo moći igrati. Ali postoji i opcija da se otkažu svi turniri u Aamerici i da zemljana sezona počne na jesen", rekao je Đoković, koji je kratko komentirao i donaciju koju je uputio Talijanima u teđkim trenucima.

"Volim Italiju svim srcem. Imamo prijatelje u Bergamu koji su mi ispričali dramatične situacije. Nisam želio da se za donaciju sazna, to sam učinio iz svog srca", zaključio je najbolji tenisač svijeta.

Linker
27. travanj 2024 23:52