Ronald Gorsic / CROPIX
JUNACI MAKSIMIRA

TKO BI MOGAO BITI DINAMOV JUNAK U BUDIMPEŠTI? Ovo je trojac od kojeg Bjelica traži najviše, zabili su 10 od 11 Dinamovih europskih golova u sezoni

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 18:30

Olmo. Pa Oršić, Dilaver i Petković. Pa opet Olmo. Onda ponovno Oršić i Petković, zatim Oršić, Petković i Olmo. Na kraju još jednom Olmo. To su strijelci 11 Dinamovih pogodaka u sedam europskih utakmica u 2019. Dvaput protiv Viktorije Plzen, Benfice i Saburtala, jednom protiv Ferencvarosa. Znači, 10 od 11 Dinamovih golova u ovoj godini zabili su Olmo, Oršić i Petković! Španjolac četiri, njih dvojica po tri. Jedino se Dilaver onim pogotkom glavom Viktoriji u Maksimiru uspio ugurati u to društvo.

Može li još netko?

Krenuli smo se prisjećati tko su sve bili junaci Dinamovih gostujućih uspjeha u Europi u zadnjih godinu dana, tko su ljudi na koje bi se Bjelica mogao posebno osloniti u Budimpešti? Pa smo se sjetili kako su u Be’er Shevi kod 2:0 za domaćine Budimir i Hajrović usmjerili utakmicu mirne vode. U Astani je uz Budimira zasjao strijelac i asistent Olmo. U Bernu je briljirao Hajrović, proigrao strijelca Oršića, a onda se sam poigravao domaćom obranom, nažalost, pogodio vratnicu.

U Bruxellesu smo prvi put upoznali Brunu Petkovića, izborio je kazneni udarac koji je Hajrović pretvorio u gol, a posao je završio tada odlični Gojak. Do pobjede u Trnavi odveli su Modre Oršić i Gavranović, s tim da je Gavranović bio detonator te pobjede. Prvo je zabio, a onda dodao Oršiću za pobjedu. U uzvratu u Maksimiru (3:1), u utakmici koja je Dinamu donijela europsko proljeće, zabio je Gojak, odigrao veliku utakmicu, drugi je gol bio autogol Kadleca, a treći je zabio Oršić.

I otada se sve u Europi, u gostima ili u Maksimiru, vrti oko ta tri imena - Olmo, Oršić, Petković! Podatak koji otkriva, s jedne strane, da Dinamo ima tri jaka napadačka aduta i da protivnik nikad ne zna tko će od njih imati svoju večer, a ako imaju sva trojica, to je onda strašna snaga. S druge strane, bio bi sjajno kad bi se tom trojcu priključio još netko, napravio napadačku igru još nepredvidljivijom. Kad bi kao lani u ovo doba odigrao Hajrović, možda se nekim važnim golom “pojavio” Moro, zašto ne opet Gojak, koji je znao zabiti kad je bilo potrebno.

Lovro Majer vjerojatno će ući s klupe, može i neki njegov potez presuditi, ma može zabiti i Theophile, u konačnici, svejedno je tko zabije, ako Dinamo na kraju prođe. Ali, kakav bi dobitak bio kad bi zabio Gavranović, taj gol bi puno toga mogao pokrenuti, vratiti švicarskog reprezentativca u golgetersku formu. I Bjelica bi dobio velikog aduta za nastavak europske sezone

Linker
04. svibanj 2024 16:26