CROPIX
SNAŽAN ADUT MODRIH

'TO VAM JE NAŠ EDIN DŽEKO' Tako Dinamovci tepaju svojoj novoj vedeti, a on uzvraća: 'Nadam se da ću uskoro debitirati za reprezentaciju...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. siječanj 2017. 18:38

DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

To vam je naš Edin Džeko... Ma, ne to je Miralem Pjanić... Tako se igrači Dinama šale na račun Amera Gojaka (19). Zato nam je u povjerenju šapnuo na uho kad smo pripremili diktafon, spreman za razgovor.

- Ma, čekajte neka prođu ovi moji...

Prošla je ekipa pokraj Gojaka, ali Dominik Livaković nije propustio priliku...

- Džeko, gdje si!

Uglavnom, shvatili ste, atmosfera među igračima u plavom taboru je iznimna. Gojaka nismo slučajno izabrali za razgovor. Na turskim pripremama nameće se koracima od sedam milja, dominira na treninzima, ovog trenutka nekako nam je teško zamisliti udarnu momčad bez tog mladića. Rijetko ćete na nogometnom travnjaku vidjeti takvu agresiju, takvu eksplozivnost i moć koju nudi ovaj veznjak. Na travnjaku djeluje kao pravi buldožer, ali s istančanim smislom za kombinatoriku. Tehnički je jak, stalno dolazi u zonu udarca, zna asistirati...

- Igrat ću ja još bolje, vidjet ćete... Gdje mogu najviše pružiti? Na poziciji prednjeg veznog, na polušpici. Mogu igrati centralnog i zadnjeg veznog. Odgovara mi praktički sve u veznoj liniji - kaže nam Gojak.

Torino, Italija, 071216.
Stadion Juventusa.
Utakmica 6. kola skupine H, UEFA Lige prvaka, 
FC Juventus - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Mario Lemina, Amer Gojak, Mario Situm.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Iskoristio sam šansu

S obzirom na to da nudi sliku igrača kojeg bi Petev zaista mogao instalirati u udarnih jedanaest, pitali smo ga vidi li se u najboljoj modroj momčadi.

- Radim svakodnevno. Radom i trudom pokušavam se nametnuti treneru. On će odlučiti tko će igrati u udarnom sastavu. Svaku njegovu odluku ću poštovati. Sve za dobrobit momčadi.

Je li očekivao da će, možemo kazati, naglo dobiti tako veliku priliku? Jer već je i jesenas odigrao sedam utakmica za Modre u HNL-u. A što je vrlo zanimljivo, i bivši trener Kranjčar i sadašnji Petev koristili su ga na najjačim ogledima Modrih, a kad god je igrao Gojak, Modri nisu izgubili. Dva puta je bio u sastavu Modrih na Poljudu protiv Hajduka, u pobjedama 4:0 i 2:0, igrao je u pobjedi 2:0 protiv Osijeka u Gradskom vrtu, u maksimirskih 1:1 protiv Rijeke... Na travnjaku je bio i u Ligi prvaka, dva puta protiv Lyona i jednom protiv Juventusa.

- Nisam se nadao da ću dobiti takvu šansu u jesenskom dijelu sezone. Igrao sam derbije, Ligu prvaka... Ali trenirao sam najbolje što sam mogao. I kad nisam bio blizu sastava, nisam spustio glavu. Uvijek sam je držao visoko, Bog me nagradio. Dobio sam šansu, hvala treneru i Upravi kluba koji si stali iza mene i dali mi priliku, Naravno, hvala i suigračima koji su mi pomogli iskoristiti tu priliku. Da, držim da sam pruženu priliku u Dinamu iskoristio!

Isplatio se težak rad

Amer Gojak je član mlade U-21 reprezentacije BiH.

- Prate me stalno, nadam se da ću uskoro debitirati i za seniorsku reprezentaciju BiH. Prošao sam sve selekcije BiH, ako budem igrao stalno u Dinamu koji je veliki klub, jasno je da je sasvim logična nada da ću dobiti poziv za najbolju vrstu. Posljednjih šest mjeseci sam zaista dosta napredovao, jako su mu pomogli moji suigrači. Stekao sam i neko iskustvo, ali taj težak rad se na kraju isplatio.

Na čemu ste najviše radili, gdje ste najviše napredovali?

- Najviše sam radio na taktici! Također na eksplozivnosti i kretanjima u veznoj liniji, na pozicijama na kojima mogu igrati. Tako je došla i ova agresivnost koju vjerujem svi primjećuju.

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Amer Gojak, Ante Coric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nego, može li Dinamo na proljeće prestići Rijeku?

- Naravno da možemo. Ako budemo pravi, sigurno osvajamo naslov prvaka. Držim da ćemo osvojiti duplu krunu.

U Dinamo se vratio Sammir, postao je vaša konkurencija?

- Super da se vratio, on je pravo pojačanje. Sigurno će kvalitativno još podići momčad. Jedva čekam da zaigram skupa s njim - zaključio je mladi Dinamov veznjak Amer Gojak.

Linker
17. travanj 2024 18:03