Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
KLJUČNO PROLJEĆE

TRENUTAK ODLUKE Trojica hrvatskih igrača koji su označena budućnošću nalaze se na prekretnici: Momci, krajnje je vrijeme da spasite karijere!

VRIJEME VELIKIH ODLUKA Tri igrača označena budućnošću gube vrijeme - na klupi
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. prosinac 2018. 09:04

Ukupno, dakle, broje 909 minuta. Nekih deset utakmica, od jedno 60-ak koliko su im klubovi zajedno odigrali ove jeseni. Mizernih 15-ak posto.

Za momke kojima se predviđa(la) velika karijera, za dečke koji su svojedobno bili jednih od najvećih talenata ne samo hrvatskog, već i europskog nogometa, za Marka Pjacu, Marka Roga i Alena Halilovića radi se o silno zabrinjavajućoj statistici. Koju je, uostalom, nakon posljednjeg okupljanja prekorio i izbornik Dalić, poručivši im “da moraju igrati”. S obzirom na to da se kroz deset dana otvara zimski prijelazni rok, ovo je čak i više apel: Momci, krajnje je vrijeme da spasite karijere!

Screenshot / Twitter

MARKO PJACA - U Fiorentini daleko od svojeg standarda

Njegova je situacija specifična: Iako ga (domaći) mediji bez provjere informacija guraju u dramu, jer je, kao, Fiorentina nezadovoljna posudbom te ga kani vratiti, direktor “viola” Pantaleo Corvino s božićnog je domjenka poručio da su on, Chiesa i Simeone “važni tridente u koji treba vjerovati”.

¸

I to je za Pjacu najvažnija vijest, jer nakon teške i duge ozljede vjera mu je ključna, s obzirom na to da se i dalje vraća nakon ozljede i da još uvijek ne izgleda onako lako i moćno kao i prije te bespotrebne gluparije u Tallinnu, koja mu je uzela ne samo devet mjeseci, već i napredak koji je kucao na vrata Juventusove prve momčadi. S obzirom na to da kreće ispočetka, Pjaci je nužan kontinuitet, a ne seljakanje, no i on u proljeće mora napraviti iskorak i podsjetiti na staroga sebe. Dosadašnji učinak u Fiorentini nije mizeran, ali je daleko od njegovih standarda.

ALEN HALILOVIĆ - Njegovo vrijeme nikako da svane

Kada ga čovjek gleda, pa i sluša, u situaciji kada s mladom reprezentacijom krči put prema Euru U21, čovjek se mora upitati što se to događa s karijerom Alena Halilovića. Jer, s jedne strane stoji ogromni talent, ali i napredak, koji je očit, i to poglavito u taktičkom smislu, no s druge strane sada već aureola “nomada” koji nikako da se negdje skrasi i krene igrati u kontinuitetu, što mu je u ovim godinama nužno.

- Ne planiram otići, želim se izboriti za svoje mjesto u Milanu, šef me hvali, treninzi su odlični, vjerujem u sebe - kazao je prije dva mjeseca, no to vrijeme nikako ne dolazi. Jasno, ne ide mu na ruku niti činjenica da je Milan stalno na rubu nekog kaosa i krize, pa Gattuso inzistira na iskusnijim snagama, no direktno to utječe i na dečka koji je još uvijek dovoljno mlad (21) da svoj ogromni talent oplodi i jednako takvom karijerom. Iako je Milan velik, ta se jabuka čini kao ona iz rajskog vrta. Upravo bi stoga bilo mnogo smislenije napraviti korak unazad da kasnije napravi dva unaprijed...

MARKO ROG - I on bi se trebao ugledati na Vlašića

Dugo vremena mnogi dobronamjerni ljudi poručuju Marku Rogu da je vrijeme za odlazak iz napuljskog zlatnog kaveza, no on kao da to nikako ne želi prihvatiti već se iz polusezone u polusezonu, od trenera do trenera nada da će ga osvojiti i dugoročno kupiti mjesto u prvoj momčadi. No pored Allana, Zielinskog, Ruiza, Hamšika... sada već 23-godišnji veznjak prilike dobiva na kapaljku i poslije 66 utakmica, a u stvarnosti samo 4482 minute, stvarno je krajnji čas da Rog ode barem na posudbu i počne igrati u kontinuitetu, jer koliko god igrao u odličnom klubu, toliko ne može napredovati sjedenjem na klupi, pa makar to bilo i pored Sarrija ili Ancelottija. Priča se po “čizmi” da ga škica Fiorentina, pa i još neki, a Rogu bi poučak morao biti i onaj Nikole Vlašića, koji je odmah odlučio zamijeniti Everton za odlazak u Moskvu, gdje je u CSKA-u zablistao. I daljnje napredovao. Rogu ovako ne prijeti samo opraštanje od reprezentacije, već i od ozbiljne karijere, koju definitivno ima u nogama. Vrijeme je za selidbu, i to odmah. Čekanja i strpljenja bilo je i previše.

Linker
17. svibanj 2024 00:52