Drago Sopta / CROPIX
BOGATA NAGRADA

U HNS-U TRLJAJU RUKE Reprezentativci i stručni stožer dijele 4 milijuna eura

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2012. 19:33

Hrvatski nogometni savez prihodio je 10,5 milijuna eura na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Sam plasman na Euro donio je blagajni Rusanove 8 milijuna eura, treće mjesto u skupini milijun eura, pobjeda nad Irskom milijun eura, te neodlučeno s Italijom 500.000 eura. Lijepa je to zarada, ali nešto se i potrošilo.

Prema podacima do kojih smo došli u Rusanovoj troškovi priprema u Rovinju, Bad Tatzmannsfordu i boravka u Warki, avionske karte i sve ostalo što ulazi u priču oko Europskog prvenstva, Savez je koštalo oko 3,5 milijuna eura. To bi značilo da je ukupna zarada od nastupa na Euro 7 miljuna eura.

Ali sad tek slijedi ono glavno, odnosno isplata premije za sve igrače i stručni stožer. Zorislav Srebrić jučer nam je kazao zanimljivu informaciju.

- Na sve troškove koje moramo isplatiti, uključujući i premije, otpada otprilike 80 posto naše ukupne zarade! Čisti prihod HNS-a iznosit će dakle oko 20 posto od ukupne svote koju smo privrijedili.

Nakon svih isplata Rusanovoj bi od Eura trebalo ostati otprilike oko 2,5 milijuna eura. Kolike će biti premije igračima i stručnom stožeru nismo uspjeli saznati.

- Znate da vam ne mogu kazati kolike će biti premije...

Ali, nije teško izračunati. Ako izuzmemo neke troškove pod koje Srebrić još nije podvukao račun, igrači i stručni stožer podijelit će oko 4 mlijuna eura.

Linker
19. svibanj 2024 07:21