AP
PREMIERSHIP

United čeka težak posao u Birminghamu, ali Rooney i društvo uzet će tri boda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2010. 22:00

West Bromwich Albion - Blackburn

West Bromwich je protiv suparnika iz donjeg dijela već iskazao moć za uspjehe, a upravo su ti trijumfi najvažniji u borbi za mirnije snove. Blackburn i ove sezone slabo kotira kao gost, primio je čak 21 pogodak u devet izleta i ta nesigurnost obrane nikako nije dobra. Blackburn bi vjerojatno i osvajanjem boda ispunio ambiciju, ali domaćin ima druge planove i nastojat će u devetom domaćinstvu doći do pete pobjede. Privremenom menadžeru Blackburna Keanu tri mjeseca neće moći pomoći branič Jones, a upitni za ovaj susret su još stoper Samba i napadač Roberts, izostat će i Andrews i Nzonzi.

West Ham - Everton

U prošle tri sezone Everton je odnosio pobjede sa stadiona West Hama i to će mu sigurno donijeti samopouzdanje za još jedan lov na sve. S obzirom da je West Ham u zoni ispadanja i stalnim problemima s ozlijeđenima, posao za goste čini se još lakšim. Međutim, ranjenog lava ne smije se nikada podcijeniti, igrači West Hama odbijaju se predati, pogotovo unaprijed te oni sigurno imaju drukčiju računicu od Evertona. Mnogo toga sugerira izjednačen i tvrd susret, a takvi često završe bez pobjednika.

Birmingham - Manchester United

Znao je prošlih godina Birmingham ušićariti koji bod na svom stadionu protiv Manchester Uniteda, a u osam ovosezonskih domaćinstava primio je tek šest golova i samo jednom izgubio, no, daleko je igra Birminghama od prezentacija koje bi jamčile ravnopravnih 90 minuta s Unitedom. Jest da statistika koja kaže da United ima čak šest remija ove sezone kao gost, sugerira da gostima neće biti lako, ali Rooney i društvo već će pronaći način za pokoji bljesak i pogodak, a i jedan može biti dovoljan. Hoće li ga dati i domaćin, teško je prognozirati, a u šest od posljednjih osam međusobnih ligaških ogleda Birmingham nije postigao gol protiv Manchester Uniteda.

Linker
17. svibanj 2024 06:44