Instagram
STOPER NA POLJUDU

VELIKO HAJDUKOVO POJAČANJE LAKŠE JE PREBOLJELO BOLEST NEGO NEIGRANJE 'Curila je tekućina, pet dana sam bio u komi, ali nisam imao nikakve posljedice!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. siječanj 2020. 11:40

Nihad Mujakić (21), Hajdukova akvizicija na lijevom stoperu kojega krasi brzina, u četvrtak je imao je prvi istup u medijima u Splitu. Član mlade reprezentacije BiH odradio je pripreme s Hajdukom u Turskoj, no još nije zaigrao, pomalo se priključivao momčadi nakon što je stigao na jednoipolgodišnju posudbu u Hajduk iz belgijskoga Kortrijka, ali od povratka na Poljud je u punom pogonu te bi mogao biti u konkurenciji za nastup u Varaždinu.

U Splitu ima bliske rodbine sa strane majke koja je bila atletičarka pa je od nje naslijedio brzinu. No, Mujakić se prvo morao prisjetiti neugodnog događaja iz djetinjstva kada je bio nekoliko dana u komi…

- Sjećam se da sam kući zaspao, a probudio sam se u bolnici. Bio je to najteži period za moje roditelje. Brat koji je 13 godina stariji od mene i ja smo bili u komi, nismo znali što se događalo. Ništa mi nije bilo jasno, pet dana sam bio u komi, i na sreću, hvala Bogu, kasnije nije bilo nikakvih posljedica. Kao mali nikad nisam spavao zatvorenih vrata, a iz bojlera je curila tekućina, no dok je cirkulirao zrak bilo je dobro, ali došao je brat i zatvorio vrata, onda je to ostalo kod nas u sobi - ispričao je dio svoga djetinjstva kada je zaista bilo gadno.

Screenshot

Nogomet je počeo trenirati vidjevši brata i rođaka koji su igrali nogomet. Rođaka je čak tražio i Hajduk svojevremeno, a otac koji je također igrao, puno mu je pričao i o Hajduku, ali njegov transfer u inozemstvo zaustavilo je ranjavanje u ratu. Inače, otac mu je najveći kritičar, premda je i sam Nihad samokritičan.

Zna za nekadašnje igrače iz BiH koji su igrali u Hajduku poput Turkovića, Ibričića, Sušića i Vršajevića, čuo je za Hibića. Kao mali je živio odmah do Koševa, pa se kasnije preselio u Vogošću gdje je počeo igrati u UNIS-u, pa je kao pionir otišao u Sarajevo s kojim će kasnije osvojiti duplu krunu. Uslijedio je transfer u Belgiju...

- Počeo sam kao krilo, bio sam manji i brži od ostale djece, no kada sam došao u Sarajevo, prebačen sam na beka, pa onda tek kasnije na stopera, a igrao sam čak i zadnjeg veznog.

Snimio: Ivan Čilić
Snimio: Ivan Čilić
Nihad Mujakić (u sredini)

U Belgiji niste puno igrali u protekloj polusezoni, je li vam bilo teško?

- Zadnjih sedam-osam mjeseci bilo je najteže u mojoj karijeri, prije toga sam imao operaciju koljena i mononukleozu dok sam bio u Sarajevu pa sam dva puta bio po šest mjeseci izvan terena, to sam preživio lakše od ovog kad nisam igrao u Belgiji. Hvala Bogu što sam igrao u U-21 reprezentaciji koju vodi Vinko Marinović i koji mi je ukazao povjerenje, bez obzira što nisam igrao.

Igrali smo protiv Belgije, Walesa, izvukli par dobih rezultata, a u sljedećem susretu igramo za prolaz dalje. Na ovo u Belgiji gledam kao jedno veliko iskustvo i veliku lekciju. A Belgiji mogu biti zahvalan na fizičkoj spremi. Kad uspoređujem treninge ovdje i tamo, moram reći da mi se više sviđaju ovdje. Imamo dosta igranje na velike i male golove, taktike. Gore je bila samo trka i teretana, uz vježbanje posjeda lopte. A od lipnja ne znam jesmo li četiri ili pet puta igrali na velike golove gdje se najviše možeš dokazati...

Imao je u glavi da mora mijenjati sredinu, a objasnio je i kako je došlo do kontakta s Hajdukom.

- Interes Hajduka je postojao prije godinu i pol dana, međutim Sarajevo je odbilo ponudu. Moja želja je bila da dođem ovdje, bio bih bliže i kući, lakše bi mi se bilo adaptirati. Od tada me prate skauti Hajduka. Nekih drugih opcija je bilo i sada, no kada je došla ponuda iz Hajduka, kontaktirao me skaut.

Nešto sam razmišljao da ostanem u Belgiji jer postoji Play off 2 za igrače koji su manje igrali. Ipak, zadnja utakmica me izbacila iz takta. Bio sam na putu s ekipom, nisam bio u 18, a poslije utakmica samo smo radili istrčavanje, koje sam odradio i zaradio nešto lakšu ozljedu. Onda sam sam sebi rekao da moram mijenjati sredinu.

Po njegovim riječima se vidi da mu je cilj u Hajduku izboriti se za otkup ugovora, premda ne odbacuje ni mogućnost odlaska ukoliko iz Belgije dođe neka ponuda. A što je znao o Hajduku, isprve odgovara:

- Hajduk je poznat po navijačima, po Torcidi. A što se rezultata tiče, svaki klub ima svojih uspona i padova. Navijam za Milan, znam najbolje kako je to. Tako je bilo i u Sarajevu kada sam počinjao, jedva smo izborili Europu, a onda sljedeće duplu krunu. U Sarajevu sam pratio rezultate HNL-a i derbije između Hajduka i Dinama - prisjetio se Mujakić.

View this post on Instagram

@hnkhajduk

A post shared by Nihad Mujakic (@nihadmujakic18) on

Linker
18. svibanj 2024 19:04