CROPIX/Damir Krajač
KONFERENCIJA ZA NOVINARE

VIDEO: DALIĆ NA JEDINI MOGUĆI NAČIN RIJEŠIO PROBLEM I OBJAVIO NIKAD ŠIRI POPIS Pozvani i 'Talijani', evo tko je sve dobio pretpozive

Pretpozive su dobila čak devetorica: Ivo Grbić, Domagoj Bradarić, Filip Bradarić, Josip Juranović, Marko Rog, Filip Benković, Mislav Oršić, Marić i Čolak.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. ožujak 2020. 11:56

Zlatko Dalić objavio je popis igrača za dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na turniru u Dohi krajem ožujka. Vatreni igraju sa Švicarskom 26. ožujka i s Portugalom 30. ožujka.

Iako je koronavirus ozbiljna prijetnja sportskim događanjima u raznim zemljama, mnoga se otkazuju, turnir u Dohi zasad se priprema po planu. Međutim Vatreni se u Kataru trebaju okupiti 23. ožujka, a do tada stanje se može dodatno pogoršati i zato nitko ovog časa ne može garantirati hoće li turnira doista biti.

- Izbornici su stavili na popis sve igrače na koje računaju, ali prate se obavijesti državnih institucija u državama u kojima se treba igrati pa će se reagirati bude li trebalo – kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Dalić dakle računa na igrače iz Italije, no čeka se odluka vlasti Katara hoće li ih pustiti u zemlju bez karantene jer tamo ljudi koji su bili u Italiji u zadnja dva tjedan ne smiju ući, da prije toga ne prođu karantenu. Radi se o Rebiću, Brozoviću, Badelju i Pašaliću.

Na Dalićevom su popisu:

Vratari Livaković, Kalinić, Sluga. Obrana Vrsaljko. Jedvaj, Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Škorić, Barišić, Melnjak. Vezni red Modrić, Rakitić, Brozović, Kovačič, Vlašić, Badelj. Napad Pašalić, Brekalo, Rebić, Petković, Kramarić i Perišić.

Pretpozive su dobila čak devetorica: Ivo Grbić, Domagoj Bradarić, Filip Bradarić, Josip Juranović, Marko Rog, Filip Benković, Mislav Oršić, Marić i Čolak.

- Trebali bismo putovati u Katar i tamo igrati dvije kvalitetne utakmice. Iskreno se nadam da će to toga doći, da neće biti otkazano. Sad se ponašamo kao da će sve biti u redu. Tako sam napravio i popis. Stavio sam veći broj igrača na predpozive da budemo spremni.

Otkazan je turnir u Dubaiju na kojem je trebala nastupiti U-23 reprezentacija pod vodstvom Ognjena Vukojevića. Traže se alternative da se negdje drugdje odigra turnir ili koji prijateljski susret.

Igor Bišćan sa U-21 nacionalnom vrstom ima dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro sa Škotskom 27. ožujka u Edinburghu i Litvom 31. ožujka u Puli.

- Od preostalih šest utakmica moramo dobiti pet ako se želimo plasirati. U relativno smo teškoj situaciju. Logično da nam je Škotska jako bitna i da smo pod pritiskom da izborimo pobjedu. To neće biti nimalo lako. Pokazali su kod nas da igraju tipičan otoški nogomet, da su čvrsti, kompaktni i natjecateljski posloženi. Kvalitetniji smo, morali biti bolji nego sa Češkom imamo realne šanse.

Na popis je stavio 22 igrača, a sedmorici je dao pretpozive.

- Od Češke smo izgubili kao i od Škotske, zakasnili smo se pripremiti na nogomet kakav igraju Česi i Škoti koji su čekali naše pogreške i to nas je koštalo bodova. Drago mi je da je Šutalo krenuo s ozbiljnim treningom, da je Kulenović skupio neke minute.

Domagoj Bradarić je kažnjen zbog crvenog kartona pa nije na listi.

- Brekalo je za nekoliko razina iznad mlade reprezentacije, on je na nivou A vrste, a kako je Perišić upitan logično je da bude u A reprezentaciji. Oko toga nema problema – konstarirao je Bišćan.

Josip Šimunić ima utakmice elitnog kola za plasmana na Euro s Turskom, Portugalom i Slovačkom u Zagrebu i okolici. Imenovao je 23 igrača, vratar i dvojica će otpasti dan prije turnira.

- Najveći problem je što imamo jako malo vremena raditi. To će tako vjerojatno biti stalno. Što se tiče potencijala imamo talenata, i imat ćemo ih. To svi znaju. Pokušavam im utuviti u glavu da je jedino mjerilo na terenu, da su red, rad i disciplina sve. Turska je nezgodna momčad, fizički su moćni, s njima smo li-la, kao i sa Slovačkom. Portugal je favorit. Moramo biti prvi da bismo se kvalificirali na Euro.

Olakšava li mu uspjeh Dinamove U-19 momčadi?

- Igor Jovićević radi jako dobar posao, momci igraju pametno, dobro se brane. On ih sprema za seniorski nogomet.

Linker
20. travanj 2024 00:38