REUTERS/Damir Sagolj
BRAVO, JUNAČINE!

VIDEO: PA JE LI MOGUĆE!? HRVATSKA U ANTOLOGIJSKOJ DRAMI JEDANESTERACA IZBORILA ČETVRTFINALE SP-A! Subašić obranio tri penala i odveo Vatrene na Rusiju

Bravo, Vatreni! Hrvatska je u najdramatičnijoj utakmici Svjetskog prvenstva izborila četvrtfinale i sljedeće subote u 20.00 igrat će protiv Rusije u Sočiju za veliko polufinale. Bila je to nevjerojatna utakmica - počelo je s dva gola u prve četiri minute, 1:1 je ostalo do kraja, a u 115. minuti je Modrić zapucao penal za pobjedu. A onda je počelo izvođenje jedanaesteraca i show junaka nad junacima - Danijela Subašića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2018. 10:00

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u osmini finala u Nižnjem Novgorodu boljim izvođenjem 11-eraca svladala Dansku sa 4:3. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 1:1, a oba gola pala su u prve četiri minute lude utakmice.

Junak pobjede bio je vratar Danijel Subašić koji je u raspucavanju obranio tri 11-erca danskih igrača - Eriksenu, Schoeneu i Nicolaiju Jorgensenu. Pobjednički pogodak u raspucavanju postigao je Ivan Rakitić.

SVE POGOTKE S LUDE UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Iako su postignuta samo dva pogotka tijekom 120 minuta igre, susret Hrvatske i Danske obilovao je udarcima na vrata s obje strane i brojnim prilikama, no za to što se mreže nisu tresle češće najviše je kriva nepreciznost. Hrvatska je uputila 22 udarca prema danskom golu, no njih samo sedam je išlo u okvir gola, dok su samo tri od 15 danskih pokušaja išla u okvir hrvatskih vratiju.

Utakmica je krenula uraganski s obje strane. Danska je povela u 58. sekundi susreta, Knudsen je izveo ubacivanje sa strane duboko u hrvatski kazneni prostor gdje je do lopte stigao Delaney, njega su dobro blokirali Rebić i Vrsaljko, no onda se prostora za udarac domogao Mathias Jorgensen, a iako taj šut nije bio odviše jak bio je iz velike blizine te je nekako izmigoljio Subašiću i završio u golu.

Ipak, brzo primljeni pogodak nije negativno utjecao na Hrvatsku, pa je Mandžukić sretno i spretno poravnao već u 4. minuti. Vrsaljko i Rebić su kombinirali po desnoj strani, uslijedio je ubačaj u kazneni prostor gdje Danci nisu dobro reagirali, Delaney je napucao Christensena od čije glave se lopta odbila idealno za Mandžukića, a naš napadač je taj poklon iskoristio i snažnim udarcem probio Schmeichela.

Za nova uzbuđenja pred vratima trebalo je čekati sredinu prvog poluvremena, u 27. minuti Eriksen je odlično proigrao Braithwaitea koji je utrčao u hrvatski kazneni prostor, no Subašić je pravovremenim istrčavanjem uspio blokirati taj pokušaj. Samo dvije minute potom Rakitić je okušao svoj udarac sa 20-ak metara, Schmeichel ga je odbio, a prvi do lopte je stigao Rebić, nakon više odbijanja u prilici se našao Perišić no njegov pokušaj sa šest metara prohujao je preko gola.

U samoj završnici prvog dijela Hrvatska je imala još dvije šanse, u 39. minuti Lovren je bio najviši u skoku pred danskim golom, ali je samo očešao loptu koja je potom prošla pored vratnice, da bi pokušaj Rakitića iz 44. minute Schmeichel uspio neutralizirati.

Drugo poluvrijeme nije bilo toliko vatreno kao prvo, tek u 72. minuti dogodila se prva opasna situacija kada je Poulsen dovukao loptu do našeg 16-erca, uposlio Jorgensena no njegov pokušaj Subašić je obranio. Hrvatska je mogla do vodstva u 86. minuti kada je Rebić nekoliko puta prevario Knudsena i ubacio prizemnu loptu u srce kaznenog prostora, ali Perišić je promašio loptu.

Za taj promašaj je Hrvatska umalo bila ekspresno kažnjena, no šut Schoenea sa 18-ak metara prohujao je pored gola, da bi nakon slabijeg boksanja Subašića u trećoj minuti nadoknade i Braithwaite bio neprecizan s ruba kaznenog prostora.

Prilike su sijevale s obje strane i u produžetku, ali daleko najveću propustio je kapetan Modrić u 116. minuti. Upravo je Modrić sjajnom loptom izbacio Rebića koji je krenuo sam na Schmeichela, naš je napadač obišao i danskog vratara, a kada se spremao gurnuti loptu u prazan gol sleđa ga je oborio Mathias Jorgensen te je argentinski sudac Pitana pokazao na bijelu točku. Nažalost, Modrićev slab udarac Schmeichel je uhvatio.

Ipak, Hrvatska nije psihički potonula nakon te propuštene prilike, a najzaslužniji za to bio je Subašić. Naš je vratar u prvoj seriji izvođenja 11-eraca sjajno reagirao na odličan udarac Eriksena u desnu stranu i vršcima prstiju skrenuo u vratnicu. Nažalost, odmah potom Schmeichel je obranio i udarac Badelja, a nakon što su pogađali Kjaer i Krohn-Dehli s jedne te Kramarić i Modrić s druge strane stigao je vrhunac napetosti. U četvrtoj seriji prvo je Subašić obranio udarac Schorene, no odmah zatim je i Schmeichel zaustavio pokušaj Pivarića, da bi potom Subašić uspio nogama zaustaviti pokušaj Nicolaija Jorgensena. Odlučujući 11-erac za Hrvatsku krenuo je izvesti Rakitić te je sigurno poslao Schmeichela u jednu, a loptu u drugu stranu za veliku pobjedu.

Ovo je nakon 20 godina prva pobjeda Hrvatske u nekoj eliminacijskoj utakmici na velikim natjecanjima, posljednju je ostvarila 4. srpnja 1998. godine kada je u četvrtfinalu SP-a u Francuskoj sa 3-0 svladala Njemačku.

U četvrtfinalu će Hrvatska 7. srpnja u 16 sati igrati u Sočiju protiv domaćina Rusije koja je u osmini finala također boljim izvođenjem 11-eraca svladala Španjolsku sa 5-4.

HRVATSKA - DANSKA 1:1 (3:2) (Mandžukić 4' / M. Jørgensen 1')

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović - Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić - Mandžukić

DANSKA: Schmeichel - Dalsgaard, M. Jorgensen, Kjaer, Christensen, Knudsen - Delaney, Eriksen, Yurary Poulsen - Cornelius, Braithwaite

---------------------------------------------------------------------------------

SVE POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

KRAJ UTAKMICE!

3:2 RAKITIĆ PUCA I POGAĐA!!! GOTOVO JE!!! HRVATSKA JE U ČETVRTFINALU!

2:2 N. Jørgensen puca, ali ga Subašić sjajno čita! SUBA, MAJSTORE!!!

2:2 Pivarić puca, ali ga Schmeichel čita.

2:2 Lasse Schöne puca, Subašić ga čita i ponovo brani! BRAVO, SUBA!!!

2:2 Modrić puca po sredini, Schmeichel je skoro obranio, ali je ušla!

1:2 Krohn-Dehli je siguran i pogađa, a Subašić bira krivu stranu.

1:1 Andrej Kramarić s kratkim zaletom pogađa za izjednačenje!

0:1 Kjaer neobranjivo pogađa za vodstvo.

0:0 Milan Badelj puca, ali sada Schmeichel brani.

0:0 Eriksen prvi izvodi i Subašić brani!!!

KRAJ SLUŽBENOGA DIJELA UTAKMICE! JEDANAESTERCI ĆE ODLUČIVATI O POBJEDNIKU!

120' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

119' - Sjajna akcija naših nogometaša! Rebić je izvrsno propustio loptu za Modrića koji puca po golu, ali čudesni Schmeichel opet brani.

116' - Modrić gađa desnu stranu, ali ga Schmeichel čita i lovi loptu u svoje ruke! Kakva je ovo prilika bila...

114' - JEDANAESTERAC ZA HRVATSKU! Modrić je poslao fantastičnu asistenciju Rebiću koji zaobilazi Schmeichela, ali ga s leđa ruši M. Jørgensen!

113' - Knudsen je još jednom uputio dalekometno ubacivanje rukama u šesnaesterac, N. Jørgensen je pucao, no samo u gol-aut.

109' - Posljednja zamjena i kod naših. Izašao je strijelac jedinoga gola Mandžukić, a priliku će dobiti Milan Badelj.

108' - Sisto je uputio opasan udarac, ali i ovoga smo se puta izvukli.

106' - Kovačić je snažno opalio po golu, ali se lopta odbila od danskoga bloka.

KRAJ PRVOGA PRODUŽETKA!

105' - I četvrtu zamjenu rade Danci, izašao je Braithwaite, a ušao Pione Sisto.

104' - SJAJNA PRILIKA ZA NAŠE! Modrić je poslao dugačku loptu do Kramarića koji uspijeva izbaciti dvojicu danskih braniča i uputiti udarac, ali Schmeichel izbija loptu u korner.

102' - Evo napokon i poluprilike naših! Mandžukić se našao u jednoj izglednoj situaciji, no suci su Rebiću sudili zaleđe.

99' - Schöne je sada izbacio Kovačića i uputio opasan udarac po golu, no lopta odlazi kraj vratnice.

98' - Mijenjaju i Danci. Izašao je Delaney, a zamijenit će ga Michael Krohn-Dehli.

97' - Još jedna zamjena kod naših. Dalić je izvadio Perišića, a priliku dobiva Andrej Kramarić.

95' - KAKVA PRILIKA ZA DANCE! Knudsen je probio po lijevoj strani, prošao Rebića, ali Lovren uspijeva izbiti loptu u korner. Danci su sada u seriji naleta.

92' - Schöne je laktom nehotice udario Mandžukića, naš napadač ostao je ležati na travnjaku, ali srećom bez većih posljedica.

91' - Počinju i produžeci! Danska će prva krenuti s centra. AJMOOO!!!

KRAJ DRUGOGA POLUVREMENA! IGRAT ĆE SE PRODUŽECI!

90'+3' - Nakon jednoga kornera Braithwaite je uputio udarac prema golu, no srećom i ta lopta odlazi kraj vratnice. Vrlo neizvjesna utakmica! Ići će se na produžetke.

90'+2' - Rakitić je snažno opalio po golu, ali lopta odlazi vrlo blizu vratnice. Zanimljivost je da na utakmici argentinski sudac još nije dodijelio nijedan žuti karton.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Schöne je snažno opalio po golu, ali lopta odlazi pokraj vratnice.

86' - Rebić je izvozao svog braniča, izvrsno ubacio u šesnaesterac, a na loptu je natrčao Pivarić, no njegov udarac od bloka odlazi u korner.

84' - Pivarić je sjajno ubacio, Perišić je uputio udarac glavom, ali lopta je preletjela gredu. Kovačić se vratio u igru.

82' - Sada je pao i Kovačić nakon duela s Poulsenom i odmah se primio za rame. Vidno pokazuje bol i zasad ne izgleda dobro. Liječnici nastoje sanirati ozljedu.

80' - Strinić je nakon jednog duela ostao ležati na travnjaku i čini se da je teže ozlijeđen. Dalić priprema ulazak nezagrijanog Pivarića. Izlazi Strinić, a mijenja ga Pivarić.

78' - Još jedan pokušaj sjajnog Rebića! Izvrsno je opalio po vratima, ali Schmeichel nije imao problema ni s tim udarcem.

77' - Rebić je probio po desnoj strani, poslao povratnu koja se od danskoga bloka odbija do Modrića, ali njegov udarac odlazi daleko od vrata Danaca.

74' - Danci ponovno napadaju u naletima. Eriksen je bio u izglednoj prilici, ali lopta nasreću odlazi kraj vrata.

73' KAKVA PRILIKA ZA DANSKU! Yurary Poulsen je primio jednu loptu u našem kaznenom udarcu, poslao je do Nicolaija Jørgensena koji puca po golu, ali izvrsni Subašić brani i taj pokušaj!

71' - Odlučio je mijenjati i Dalić. Izašao je Marcelo Brozović, a zamijenit će ga Mateo Kovačić.

66' - Još jedna zamjena kod Danaca. Izašao je Cornelius, a priliku dobiva Nicolai Jørgensen.

63' - Danska je sada preuzela inicijativu. Delaney je probio po lijevoj strani, a u zadnji ga je čas ispratio Modrić i uspio blokirati udarac.

61' - Paulsen je sad zakuhao neugodnu situaciju ispred našeg kaznenog prostora, ali je hrvatska obrana i dalje koncetrirana te uspijeva izbaciti loptu dalje od našeg šesnaesterca.

59' - Izvrsna akcija hrvatskih nogometaša. Kombinirali su Rakitić i Vrsaljko koji prebacuje stranu i dodaje do Perišića. Perišić centrira u pet metara, ali je lopta ipak bila prebrza za Rebića.

- Danski branič Mathias Jorgensen postigao je protiv Hrvatske pogodak u 58 sekundi utakmice, međutim njegov gol nije niti među deset najbržih u povijesti svjetskih prvenstava.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Denmark's Mathias Jorgensen celebrates scoring their first goal   REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

10 NAJBRŽIH GOLOVA: 11 - Hakan Sukur (Turs), 16 - Vaclav Mašek (ČSSR), 26 - Ernst Lehner (Njem), 27 - Bryan Robson (Eng), 32 - Clint Dempsey (SAD), 35 - Arne Nyberg (Šve), 35 - Emile Veinante (Fra), 37 - Bernard Lacombe (Fra), 50 - Adalbert Desu (Rum), 50 - Florian Albert (Mađ)...

56' - Vida je sad blokirao jednu loptu koja se odbila do Braithwaitea koji se, na našu sreću, spetljao i nije uspio zahvatiti loptu na pravi način.

55' - U prvih 10 minuta nastavka posjed lopte je potpuno izjednačen 50% - 50%. Hrvatska je malo prepustila igru Dancima, no većina njihovih dodavanja odvija se daleko od Subašića.

51' - Knudsen je centrirao u peterac, Cornelius je bio blizu, no visoki Subašić uspijeva uhvatiti loptu prije danskog napadača.

48' - Neumorni Rebić izborio je još jedan prekršaj, Dalsgaard ga je faulirao gotovo "hokejaški", no argentinski sudac Nestor Pitana nije još pokazao nijednu opomenu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Danci odmah mijenjaju, u svlačionici je ostao Christensen, a zamijenit će ga Lasse Schöne, veznjak Ajaxa.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45' - Mandžukić je nakon jednog duela ostao ležati na travnjaku, primio se za gležanj uz bolnu grimasu. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Strinić je lijepo ubacio s lijeve strane, Rakitić je natrčao i lijevom nogom pucao po golu, no udarac je bio preslab i Schmeichel je sigurno hvata.

43' - Posjed lopte smanjio se na 57% - 43% u korist Vatrenih. U udarcima je sada 8(2) - 4(2), također za Hrvatsku. Danci igraju puno grublje u ovim trenucima, na što ukazuje njihovih 8 naspram samo 2 prekršaja Hrvatske.

42' - Opet smo opasno živjeli. Eriksen je uputio centaršut koji je na kraju ispao ozbiljan udarac na gol jer je lopta dirala samu spojnicu i odbila se u gol-aut!

39' - KAKVA ŠANSA ZA HRVATSKU! Rebić je iznudio slobodan udarac sa strane, Modrić ga je izveo, Lovren je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi tik uz vratnicu!

36' - Lovren je poslao dugačku loptu, no Rebić nije uspio stići do nje, danska je obrana bila brža.

33' - Strinić je sada napravio jednu solo akciju, navukao je na sebe trojicu-četvoricu igrača, prošao ih, mogao je i dodati, ali se odlučio za prodor i nažalost izgubio snagu u završnici.

32' - Eriksen je zakuhao na desnoj strani, uspio ubaciti u peterac, ali je Subašić bio najviši i odlično pročitao igru.

29' - Što je sada sve skinuo Schmeichel! Pucali su i Rebić i Perišić, ali sjajni je vratar uspio spojiti nekoliko obrana zaredom i sačuvati svoju mrežu!

28' - Posjed lopte je u ovim trenucima 64% - 36% u korist Hrvatske. U udarcima prema golu je 4-2 (1-1 u okvir).

27' - KAKVA PRILIKA ZA DANCE! Eriksen je poslao preciznu loptu prema Braithwaiteu, Lovren ga nije na vrijeme ispratio, ali je Subašić uspio koljenom obraniti opasan udarac.

26' - Rebić je poslao jednu dugačku loptu prema Mandžukiću, izgledalo je opasno, ali je Schmeichel ipak prije stigao do lopte.

23' - Sada je bilo opasno po naše. Eriksen je povukao jednu akciju, malo je nedostajalo da ubaci loptu u šesnaesterac, ali ju je Vida na vrijeme izbacio u korner.

20' KAKVA PRILIKA ZA HRVATSKU! Skočila je cijela hrvatska klupa! Strinić je ubacio s lijeve strane, no lopta nije došla do Mandžukića jer ga je danski branič povlačio za dres. Svi su naši igrači tražili najstrožu kaznu, ali se argentinski sudac nije oglasio ni nakon ponovljene snimke.

19' - Perišić je probio po lijevoj strani i uspio uputiti udarac, no danska obrana još jednom blokira.

17' - Hrvatska je uspostavila kontrolu na terenu. Trenutno je posjed lopte 61 posto u našu korist.

15' - Rebić je lijevom nogom ubacio u kazneni prostor Danaca, ali danska obrana uspijeva izbaciti loptu daleko od svojih vrata.

12' - Perišić je izveo taj slobodan udarac, ali lopta od živog zida odlazi u udarac iz kuta.

11' - Odlično surađuju Vrsaljko i Rebić! Na Rebiću je napravljen prekršaj na rubu šesnaesterca nakon izvrsnog dodavanja Šime Vrsaljka.

9' - Knudsen je ponovno ubacio sa strane kao i kod pogotka, no ovoga je puta Rebić najviši u skoku i izbacuje loptu daleko od vrata.

POGOTKE JORGENSENA I MANDŽUKIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Croatia's Mario Mandzukic scores their first goal   REUTERS/Max Rossi
REUTERS

4' GOOOL! KAKAV POČETAK UTAKMICE! Rebić je primirio loptu na desnoj strani, osjetio ulazak Vrsaljka u šesnaesterac, Vrsaljko puca prema golu, a lopta se odbija do Mandžukića koji je zakucava u mrežu za ekspresno izjednačenje! BRAVO!!!

REUTERS/Max Rossi
REUTERS

1' GOOOL! Mathias Jørgensen je nakon jedne gužve u kaznenom prostoru naših uputio slab udarac koji nekako prolazi kroz našu obranu i odbija se od Subašića i vratnice u mrežu. Nes(p)retno primljen pogodak, ali stigne se to do kraja utakmice... samo naprijed, Vatreni!

1' - Počinje spektakl na stadionu Nižni Novgorod! Danska kreće prva s centra. AJMO, VATRENI!!!

-------------------------------------------------------------------

19.40: Danski izbornik Age Hareide potpuno je promijenio momčad u odnosu na posljednju utakmicu u skupini koju je njegova momčad igrala protiv Francuske. Najveće iznenađenje jest svakako što je na poziciju desnog bočnog gurnuo Jonasa Knudsena iz Ipswicha, a dosadašnjeg desnog beka Henrika Dalsgaarda prebacio je na lijevu stranu. Također, Martina Braithwaithea je s desne strane napada prebacio na lijevu, a veznu liniju činio je trojac Christainsen, Dalaney i Eriksen. Očito su skauti Danaca izborniku prenijeli da je takva geometrija momčadi najbolja u sudaru s Hrvatskom

"Hareide je najavio ofenzivu, ali očito je odustao od tog plana. S Christensenom i Delaneyem oni će ići na obrambenu varijantu, sa preskakanjem igre", rekao je Jela.

19.30: "Gaje stil čvrste i odgovorne igre s puno trke. Nastojat ćemo parirati tome. Zaustavili smo Messija, uspjet ćemo i Eriksena. Pokazalo se na Svjetskom prvenstvo da pojedinac ne odlučuje", kratko je u svojoj najavi poručio legendarni vratar Hrvatske Dražen Ladić.

19.20: "Vidjeli smo sustav Danske. Igrat će 4-1-4-1 baš kao i protiv Francuza. Imali smo tri taktička treninga i pripremali smo se za njihova dva moguća sustava. Brzi protok lopte bit će ključan, a trebamo se i paziti njihovih prekida koji su jako opasni", u najavi je utakmice rekao Dalićev skaut i bivši Vatreni Ognjen Vukojević.

"Eriksen je danski Modrić. Svi pasevi idu kroz njega. On dolazi iz drugog plana i ima sjajan šut s distance i poludistance. Danci imaju dobar visoki presing na izgubljenu loptu. Mi smo na to spremni. Bolji smo, Rusija čeka, ždrijeb nam se otvorio do kraja, ali čeka nas i teških 90 minuta. Imamo snage i vjerujem u nas", zaključio je Vukojević.

19.10: Ako prođe Dansku, Hrvatska će sljedeće subote u Sočiju igrati protiv domaćina Mundijala. Rusi su, podsjetimo, nešto ranije u utakmici koja se igrala od 16 sati senzacionalno nakon ruleta jedanaesteraca izbacili Španjolsku sa Svjetskog prvenstva.

18.45: Stigli su sastavi! Kod Hrvatske sve prema najavi, što bi značilo da je Dalić ostao pri tome da protiv Danaca starta Brozović, a ne Badelj koji se također spominjao kao opcija. Danci su mijenjali čak trojicu. Larsen, Shöne i Sisto ipak neće startati kako se očekivalo, a umjesto njih u prvih 11 uskaču Knudsen, Braithwaite i Cornelius.

18.40: 'Stara Dama' ne zaboravlja svoje. Iz Juventusa su uputili poruku podrške Mariju Mandžukiću i Marku Pjacu

18.10: Još malo i stižu službeni sastavi, mali pogled u svlačionicu Vatrenih dva sata prije početka utakmice

17.45: Danski Extra Baldet u jučerašnjem je izdanju donio i nastavak “verbalnog rata” nekadašnjeg reprezentativca, strašnog braniča i čvrstog momka Stiga Töftinga s izbornikom Age Hareideom i Christianom Eriksenom.

- Ne mogu se sjetiti lošije reprezentacije Danske i moji su osjećaji daleko od optimističnih - rekao je danas 48-godišnji Töfting, koji uoči SP-a nije predvidio Danskoj prolazak skupine.

Michael Steele /Allsport
Getty Images

16.00: Ne prestaju usporedbe između Luke Modrića i Christiana Eriksena, najboljeg igrača i playmakera Danske. Mi smo ipak uvjereni da će Luka svoje reći večeras na terenu i riješiti sve dileme...

15.00: Nogometna reprezentacija Danske procijenjena je na 260 milijuna eura što je 100 milijuna eura manje od vrijednosti hrvatskih igrača, međutim Cristian Eriksen vrijedi više od Luke Modrića i Ivana Rakitića.

Soccer Football - Champions League - Real Madrid vs Tottenham Hotspur - Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - October 17, 2017   Tottenham's Christian Eriksen in action with Real Madrid’s Luka Modric     REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Premda podacima portala transfermarkt najkuplji Danac je Christian Eriksen koji vrijedi čak 80 milijuna eura. Iza njega je branič Chelsea Andreas Christensen koji je ‘težak’ 40 milijuna eura, a zatim slijede krilni igrač Celte Pione Sisto koji je procijenjen na 15, te napadač Feyeenoorda Nicolai Jorgensen koji vrijedi 14 milijuna eura. Slijede napadač Ajaxa Kasper Dolberg (12), veznjak Werdera Thomas Delaney (12), napadač RB Leipziga Yussuf Poulsen (10)...

Hrvatska reprezentacija je procijenjena na 364 milijuna eura. Najskuplji igrač u našim redovima je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 50 milijuna, iza njega su Luka Modrić (30), Ivan Perišić (40), Mateo Kovačić (30), te Andrej Kramarić (27) i Marcelo Brozović (27). Tri najskuplje momčadi imaju Francuska koja je procijenjena na 1,08 milijardi eura, te Španjolska (1,03 milijardi eura) i Brazil (981 milijun eura).

11:54:

11.15: Neporaženi Danci vjeruju kako mogu otići korak dalje na prvenstvu i svladati Hrvatsku

10.20: Uvjeren sam u pobjedu Hrvatske. Zašto? Zato što držim da Vatreni napokon imaju krila, Perišić i Rebić su uz Rakitića i Modrića ključni igrači reprezentacije. Takva četiri igrača nema Danska.

Imaju Eriksena koji ipak nije klasa Modrića ni Rakitića. Nije isto igrati u Tottenhamu ili Real, odnosno Barceloni. Neću govoriti o taktici, uzdam se u Dalića koji je odlično pripremio tri prošle utakmice, pa će tako pripremiti i četvrtu. Prolazimo u četvrtfinale i to s rezultatom 2:0 - kaže Ante Miše

Linker
18. travanj 2024 11:04