Ante Cizmic / CROPIX
LUDA UTAKMICA U SPLITU

VIDEO: PODJELA BODOVA U DRAMATIČNOJ UTAKMICI NA PRAZNOM POLJUDU Hajduk se dvaput oporavljao od šokova, sudac donio dvije kontroverzne odluke!

U utakmici 15. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Slaven Belupa igrali 2:2 (1:1). Strijelci za Hajduk bili su Said (44') i Jairo (74'), a za Slaven Belupo zabijali su Lima (31') i Bogojević u 65. minuti. Sudac Vidulin donio je dvije sporne odluke. U 25. minuti je dosudio jedanaesterac za goste, no zatim poništio svoju odluku, a kod Saidova pogotka ostaje dvojba je li napadač Hajduka bio u zaleđu.
Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2018. 15:17

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:2 (Said 44', Jairo 74' / Lima 31', Bogojević 65')

HAJDUK: Blažević, Juranović, Ismajli, Lopez, Fomitschow, Palaversa, Jurić, Caktaš, Jairo, Said, Ivanovski.

SLAVEN BELUPO: Filipović, Međimorec, Vidović, Jelić, Gordana, Delić, Bačelić-Grgić, Lima, Šarlija, Musa, Bogojević

Pred praznim Poljudom Splićani i Koprivničanci su odigrali dobru utakmicu, Slaven Belupo je dvaput vodio, ali je Hajduk ipak stigao do boda.

U 31. minuti gosti su poveli kada je nakon ubačaja Bogojevića s desne strane Brazilac Mateus Lima glavom provukao loptu kroz noge vratara Blaževića. Hajduk je izjednačio u 44. minuti nakon velike pogreške obrane gostiju, loptu je uzeo Ivanovski i pogodio vratnicu, a na odbijenoj lopti je najbliži Said, kome nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

U 65. minuti Slaven ponovno vodi zahvaljujući Bruni Bogojeviću, koji je prevario Fomitschowa i iskosa s desetak metara zatresao mrežu Hajduka. Devet minuta kasnije Splićane dolaze do novoga izjednačenja - mladi Šego je glavom uputio udarac, vratar Filipović obranio, a na odbijenu loptu natrčao je Brazilac Jairo i pogodio praznu mrežu.

Vodi Dinamo s 36 bodova, Hajduk je šesti s 17 bodova, a Slaven Belupo sedmi s 14 bodova.

Susret se igrao bez gledatelja na stadionu Poljud, a sudio je Vidulin iz Kafanara.

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2:2 (Said 44', Jairo 74' / Lima 31', Bogojević 65')

HAJDUK: Blažević, Juranović, Ismajli, Lopez, Fomitschow, Palaversa, Jurić, Caktaš, Jairo, Said, Ivanovski.

SLAVEN BELUPO: Filipović, Međimorec, Vidović, Jelić, Gordana, Delić, Bačelić-Grgić, Lima, Šarlija, Musa, Bogojević

---------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Još jedna sjajna prilika za Slaven! Jelić je opalio s ruba šesnaesterca, a lopta je prohujala pokraj vratnice!

90'+2' - Velika prilika za goste. Najprije je pucao Doležal s 12 metara, obranio je Blažević, zatim se lopta odbila do Jelića koji tuče s otprilike sedam metara iskosa, ali opet je obranio vratar Bijelih.

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

87' - Još jednom prijete Bijeli. Šego pokazuje veliku inicijativu otkad je ušao, probio je po lijevoj strani i ubacio oštro u peterac, ali nakon gužve u kaznenom prostoru lopta završava u gol-autu.

82' - Prilika za Slaven Belupo. Pokušao je Jelić s desetak metara, no udarac odlazi pored gola.

77' - Posljednja promjena kod gostiju. Ušao je Doležal umjesto Lime.

76' - Kakva prilika za Hajduk! Mogao je sada Jairo zabiti za preokret. Dobio je odličnu loptu na deset metara, pucao je iskosa, ali nije najbolje naciljao i otišlo je pored vrata.

74' - GOOOL! Nakon ubačaja Fomitschowa s lijeve strane Šego, koji je tek ušao, tuče glavom, a Filipović taj udarac brani, no na odbijenu loptu dolazi Jairo i pogađa glavom za novo izjednačenje!

73' - Posljednju zamjenu radi Vulić. Izlazi Caktaš, a mijenja ga Šego.

72' - Prilika za Hajduk. Odličan udarac Teklića s 20 metara, išlo je to u sami lijevi kut, ali bacio se Filipović i odbio u korner.

71' - Još jedna promjena kod Slaven Belupa. Izašao je Šarlija, a umjesto njega u igri je Nowak.

65' - GOOOL! Filipović je izveo slobodan udarac sa svoje polovice i poslao dugu loptu do Lime koji spušta za Jelića, napadač Slavena dodaje Bogojeviću koji sjajno prolazi Fomitschowa i spektakularno probija Blaževića za novo vodstvo Farmaceuta na Poljudu!

62' - Velika prigoda za Bijele! Sjajna lopta Teklića za Jaira, Brazilac je odmah proslijedio na bok Fomitschowu koji tuče iskosa, vratar Filipović odbija na vrh šesnaesterca odakle puca Jairo, međutim njegov udarac završava u bloku.

59' - Mijenja opet i Vulić. Izašao je strijelac Said, a u igri je mladi Tonio Teklić.

57' - Prva zamjena u Slaven Belupu. Izašao je Bačelić-Grgić, a mijenja ga Puclin.

56' - Prilika za Hajduk. Fomitschow je snažno tukao s dvadeset metara, prošlo je pokraj vrata. Odmah uzvraća i Slaven. Delić je pucao s vrha šesnaesterca, no Blažević brani taj udarac.

55' - Prošao je Jurić kroz sredinu nakon dodavanja Juranovića, ali na koncu ga je blokirao Bogojević zbog čega nije uspio uputiti udarac.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Imamo jednu promjenu u sastavu Hajduka, ušao je Mikulić umjesto Lopeza.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45'+1' - Prilika za Hajduk. Pucao je Juranović s više od dvadeset metara, lopta se odbila ispred Filipovića koji je nekako ipak uspio odbiti u korner.

45' - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

44' - GOOOL! Ivanovski je iskoristio veliku pogrešku Muse kojem lopta prolazi ispod noge, krenuo je sam na vratara i pogodio vratnicu, lopta se odbila do Saida koji iz blizine pogađa za izjednačenje. Ostaje pitanje je li pritom Said bio u zaleđu.

41' - Prilika za Slaven Belupo. Opalio je Jelić s dvadesetak metara, ali lopta odlazi malo pored gola.

31' - GOOOL! Ubacio je Bogojević s desne strane, Lima je pucao glavom iz teške pozicije, a lopta je nekako prošla pokraj Blaževića i ušla u mrežu.

29' - Opet prijete hajdukovci. Opalio je Said iz daljine, no udarac odlazi preko grede.

26' - DVOJBENA SITUACIJA! Pokazao je Vidulin na bijelu točku nakon duela Lopeza i Jelića u šesnaestercu Hajduka, međutim nakon konzultacija s pomoćnikom promijenio je mišljenje i pokazao da je prekršaj za Hajduk.

25' - Još jedna šansa za Hajduk. Juranović je poslao dugu loptu za Ivanovskog koji je ubacio za Jaira, ali nije to došlo do Brazilca.

16' - Uzvraćaju i Koprivničani. Pokušao je Bačelić-Grgić iz mrtvoga kuta, no lopta je završila u gol-autu.

8' - Još jednom prijete Bijeli! Fomitschow je poslao oštru loptu u peterac, a Ivanovski je za par centimetara bio prekratak.

2' - Prilika za Hajduk. Juranović je ubacio s desne strane, najviši u skoku je Ivanovski, no lopta leti preko grede.

1' - Počela je utakmica na Poljudu.

---------------------------------------------
14.55: Momčadi su istrčale na prazan Poljud.
Glavni sudac utakmice je Marin Vidulin iz Kanfanara.

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 14:07