LONDON, ENGLAND - DECEMBER 19: Chelsea interim manager Guus Hiddink (L) and Didier Drogba (R) of Montreal Impact talk on the stand prior to the Barclays Premier League match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge on December 19, 2015 in London, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
 Clive Mason/Getty / 2015 Getty Images
CHELSEA DO POBJEDE

VIDEO: VRATIO SE NIZOZEMSKI VATROGASAC Hiddink: 'Vratit ću klub u vrh!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. prosinac 2015. 16:00

Gotovo je, Chelsea je u subotu u 14.30 sati potvrdio kako će nasljednik Josea Mourinha biti, kako se i najavljivalo, Nizozemac Guus Hiddink.

Tom 69-godišnjaku bit će to drugi ciklus na klupi Londončana, gdje dolazi u vidu vršitelja dužnosti. Na ljeto bi Roman Abramovič trebao definirati novo dugoročno rješenje...

"Uzbuđen sam zbog povratka na Stamford Bridgea", kazao je Hiddink. "Chelsea je jedan od najvećih klubova svijeta premda se trenutačno ne nalazi tamo gdje i pripada. međutim, siguran sam da mogu okrenuti stvari i vratiti Blues tamo gdje mu je mjesto. Silno se radujem radu s ovim igračima, stručnim stožerom ljudima u klubu, a pogotovo s navijačima, s kojima ću, uvjeren sam, vrlo brzo ponovno izgraditi prekrasne spone koje smo imali u mome prvom mandatu", zaključio je Nizozemac, koji je na utakmici sa Sunderlandom viđen na tribinama u društvu legende Bluesa Didiera Drogbe.

Bjelokošćanin bi prema najavama trebao biti Hiddinkov suradnik u novom stručnom stožeru Bluesa.

A Chelsea je na terenu letio i napokon pobijedio. U prvoj utakmici bez Mourinha pogocima Ivanovića, Pedra i Oscara svladan je Sunderland sa 3:1 čime se Blues odmkanuo od samoga dna Premiershipa.

Hiddink je 2009. također kao vatrogasac zamijenio Luiza felipea Scolarija te je s klubom osvojio FA kup prije nego je napustio London.

Linker
09. svibanj 2024 04:01