Reuters/Carl Recine
EKSKLUZIVNO ZA SN

'VIŠE NEMA BOLOVA I SVIH MUKA KOJE SAM TRPIO DVIJE GODINE' Hrvatski reprezentativac za SN progovorio o izlasku iz jednog mučnog začaranog kruga

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. veljača 2019. 15:32

Super sam, sretan sam i napokon rasterećen! - tako nas je ‘dočekao’ na liniji komunikacije Šime Vrsaljko! Desni bek druge najbolje reprezentacije na svijetu u srijedu je u Antwerpenu, u ortopedskoj klinici, obavio kiruršku rekonstrukciju ligamenta lijevog koljena.

Njegovo izvrsno raspoloženje odavalo je, uz sreću što je sve prošlo kako treba, i dimenziju muke koju je prolazio protekle dvije godine. Točnije rečeno, od ožujka 2017. godine, kada je na utakmici Atletico Madrid - Sevilla stradao stražnji križni ligament lijevog koljena. Mjesecima se Vrsaljko liječio konzervativnim terapijama, vratio se igri, ali bila je to svojevrsna kalvarija za jednog profesionalca.

Svi zadovoljni

Igrao je od pauze do pauze, pa se liječio, pa trpio velike bolove, ali uporno išao dalje. Naposljetku, nakon SP-a u Rusiji jesen mu je bila obilježena stalnim traumama. Izišao je u utakmicama sa Španjolskom i Engleskom nakon dvadesetak minuta. U Interu je igrao praktično svaku drugu utakmicu, i to uz bolove i posljedične limitirajuće učinke. Nakon što je shvatio da tako ne može dalje, Šime Vrsaljko je odlučio prelomiti stvari. Operacija je jedini izlaz iz tog začaranog kruga za 27-godišnjaka, pred kojim tek slijede najbolje partije karijere...

- Sve je OK, to je najvažnije što moram odmah izreći - kazao je vrlo pozitivnog duha Vrsaljko.

- Zahvat je obavio dr. Koen Lagae, kojem sam se na svemu zahvalio. Vrhunski je stručnjak, upravo je moja želja bila da me baš on operira jer je broj jedan u svijetu. Na operaciji je inače bio prisutan i dr. Jose Maria Villalon iz Atletico Madrida. Već sam izišao iz bolnice i sada se pripremam za odlazak kući - rekao nam je Šime kada smo se čuli u četvrtak.

Kući bi značilo...?

- Idem u Zadar, naravno. Tamo ću u prvoj fazi rehabilitacije provesti dva mjeseca, a raditi ću i s Markom Damjanovićem. Potom odlazim u Belgiju na drugu fazu oporavka.

Najavljuje se dugo razdoblje rehabilitacije?

- Nema nikakve misterije, oporavak će trajati između 8 i 10 mjeseci. To je uobičajeno za operaciju koju sam imao, a koja je, to ponavljam kao najvažniju stvari, prošla odlično. Svi smo, počevši od doktora koji me operirao, vrlo zadovoljni.

Sada je jasnije što je bio problem zbog kojeg ste trpjeli dvije godine bolove?

- Svi su problemi počeli s tom ozljedom koljena, odnosno stražnjeg križnog ligamenta. Sada je to sređeno rekonstrukcijom ligamenta i obavljeno je tzv. čišćenje hrskavice.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018  Croatia's Sime Vrsaljko reacts as he holds his leg                                       REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

Konačno bez bolova

Primjećujemo da ste odličnog raspoloženja?

- A kako ne bih bio. Nasmijan sam i sretan, jer znam da više nema bolova i svih muka koje sam trpio dvije godine. No, nije bilo uzalud, zato sam sretan i pozitivan.

Nije bilo uzalud; mislite na sveb one fantastične dosege koje ste ostvarili?

- Upravo tako! Samo ja znam što sam sve prošao u proteklom razdoblju da bih bio dio povijesnih dosega momčadi u kojima sam nastupao. Prvo sam s Atletico Madridom osvojio Europsku ligu i to mi je iznimno drag uspjeh. Onda, naravno, sve muke su postale kamilica prema doživljaju Vatrenih emocija u Rusiji, pa u Hrvatskoj, pa dalje stalno i zauvijek u našim sjećanjima.

Samo 100% spreman

Sve su te emocije oplemenjene životno najvećom srećom, rođenjem sina?

- Da, baš tako. I u ovoj dugoj pauzi koja mi slijedi postoji jedna super stvar, a to je da ću biti puno više sa sinom i suprugom. Gledam Brunu svaki dan kako raste, uživam u svakom trenutku pored njega, njegov smijeh odmah mi liječi svaku ranu i podiže raspoloženje.

Trebat će pozitive, jer je dugi proces oporavka pred vama. No, bude li sve u redu, mogli biste sredinom listopada biti u stroju. To je tek prva četvrtina iduće sezone?

- Moglo bi se tako reći, ali pustimo vrijeme da prođe, pa ćemo bolje prepoznati tijekove rehabilitacije. Ono što je sigurno, neću natrag na teren dok ne budem spreman 100%. Nakon svih problema koje sam imao i tog ružnog osjećaja da se ne možeš potpuno prepustiti igri i radu, moj je prioritet da po povratku budem maksimalno fit i spreman za najveće borbe. Neću žuriti, nema šanse.

Pretpostavljamo da neće žuriti niti sa najavama gdje će te nastaviti karijeru?

- Još sam igrač Intera, 30. lipnja istječe dogovorena posudba, a onda sam po slovu ugovora vezan za Atletico Madrid još 3 i pol godine. No, sada o tim stvarima uopće ne razmišljam. Fokusiran sam na rehabilitaciju i najvažnije mi je da se što bolje oporavim. I vratiti ću se još jači! - zaključio je Šime Vrsaljko.

Linker
15. travanj 2024 12:17