Ronald Goršić/CROPIX
ZAVRŠIO NA REBRU

Vlatko Marković u bolnici: Bivši predsjednik HNS-a hospitaliziran na Rebru

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. svibanj 2013. 15:33

Vlatko Marković otišao je s mjesta predsjednika HNS-a lani 5. srpnja. Čovjek koji je vladao Kućom nogometa 13,5 godina, nakon izlaska iz Rusanove uglavnom se povukao iz javnog života i družio s krugom bližih prijatelja. No, Marković nije mogao dugo uživati u mirovini, ovih dana ponovno igra važnu utakmice, ali bitno drukčiju od onih u kakvim je često pobjeđivao na travnjaku. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja bivši predsjednik HNS-a hospitaliziran je u bolnici Rebro.

Premda je već neko vrijeme na bolničkom tretmanu, informacija je brižno čuvana u krugu uže obitelji i najvjernijih suradnika iz prošlih vremena koji ga posjećuju na Rebru. Informacije su da Markovićevo stanje nije najbolje, ali kod svih živi jaka nada da će prevladati ovu situaciju. Nije tajna da je duže vrijeme trpio zbog Alzheimerove bolesti, nosio se s njome, ali s godinama se, kako to obično biva, javljaju novi problemi, kod njega, konkretno, s plućima.

Izborom Davora Šukera na mjesto prvog čovjeka Saveza, Marković je postao počasni predsjednik. Kuća nogometa vodi brigu o njegovu zdravstvenom stanju.

Podsjećamo, Vlatko Marković rođen je 1. siječnja 1937. godine. U posljednjim godinama njegove vladavine u HNS-u bio je pod velikim pritiskom oponenata, na kraju je obavio demisiju na sugestiju najbližih suradnika, kako je nedavno kazao Zdravko Mamić na Skupštini “žrtvovali smo ga pod političkim pritiskom”.

Linker
06. svibanj 2024 05:22