Tom Dubravec / Cropix
SVE IMA SVOJU CIJENU

Zato hajdukovac navija za Modre: 'Navijam za Dinamo, da budu barem treći, ali zato što...

Očekivanja je ispunio, premda je gotovo tri mjeseca pauzirao, faktički je bio bez treninga, osim onog pojedinačnog, da tako kažemo privatnog, dok je čekao razrješenje svoje situacije s Rostovom. Hrvoje Milić iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, zapravo sigurnije, ali su u klubu, pa i on sam uvjereni da će vrlo brzo postati jedna od udarnih snaga "bijelih".
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. listopad 2015. 22:59

- Evo, trenirao sam, dodatno - rekao je Milić, još zadihan od trčanja.

- Trener Burić je zadovoljan kad vidi da netko želi dodatno raditi, podizati svoju formu. Uz mene su bila još četiri mlada igrača, koji će mnogo značiti za budućnost Hajduka, Vlašić, Balić, Roguljić i Bencun.

Opasna euforija

Hajduk ima na programu dvije utakmice kod kuće, najprije u subotu Lokomotivu, sljedeći tjedan je utakmica Kupa protiv Lekenika, onda jadranski derbi s Rijekom. No, Milić kao i drugi iz Hajduka ne želi se osvrtati na druge zadatke, kaže da su svi fokusirani samo na Lokomotivu.

- Naravno, favoriti smo, tražimo tri boda. Istina je, Lokomotiva više nije ona od prije par godina, ali držim da je nedopušteno podcijeniti bilo koga. Radi se o tome da i najmanji pogrešan korak može rezultirati gubitkom bodova koje je kasnije teško nadoknaditi.

Milić priznaje da kao i njegovi suigrači, razmišlja o utrci s Dinamom i Rijekom, kaže da je ta “utrka koliko blizu toliko i daleko”, pa se prisjetio euforije u klubu, u svlačionici, kao i među navijačima kad im je ždrijeb dodijelio Slovan:

- Svi smo povjerovali da su oni lakši protivnik od drugih, da ćemo proći do Europske lige, no onda je došlo teško razočaranje.

U nedjelju se igra derbi u Rijeci, koji može rezultirati trenutno vodećim mjestom Hajduka u slučaju da “bijeli” pobjede, a Rijeka ne izgubi:

- Rijeka igra za sebe, svi zapravo igraju za sebe. Vjerujem da su u stanju othrvati se Dinamu, koji je imao tešku utakmicu u utorak. Izgubili su, šteta…Dinamo je igrao zrelo, jako dobro, nezasluženo su ostali bez barem jednog boda. No, navijam za njih, da budu makar treći u skupini pa prođu u Europsku ligu i dočekaju proljeće na europskoj sceni. Držim da bi nama to odgovaralo, njihova zauzetost Europom.

Stabilizirao obranu

I za kraj: reprezentacija?

- Sanjam, nadam se, vjerujem da ću zaslužiti poziv. Popravljam obrambenu igru za koju mi se predbacivalo, tumačilo da su mi defenzivni zadaci manjkavost. Vjerujem da ću dobiti pozivnicu za prijateljsku utakmicu. Jer, hoćete-nećete, Hajduk na osam utakmica uzastopno nije primio ni jedan gol…

Milić nije želio sebe istaknuti u prvi plan, ali je činjenica da je njegov dolazak u Hajduk itekako stabilizirao obranu.

Linker
18. svibanj 2024 18:45