screenshot
RASPLAMSALO SE U ZAVRŠNICI

ZAVRŠIO PRIJELAZNI ROK U ENGLESKOJ! LUKAKU U INTERU: ŽELIM VRATITI NERAZZURRE U VRH' Tottenham umjesto Dybale doveo veliku nadu engleskog nogometa

U 18.00 sati i službeno je završio prijelazni rok u Engleskoj, a definitivno najveći transfer ostvario je Romelu Lukaku koji je iz Manchester Uniteda prešao u redove Intera.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 14:53

Talijanski nogometni velikan Inter iz Milana u četvrtak je objavio kako je belgijski reprezentativni napadač postao igrač "crno-plavih" s kojima je potpisao petogodišnji ugovor.

"Želio sam doći u Inter je ovaj klub Nije Za Svakoga. Stigao sam sa željom vratiti ga na sam vrh", rekao je Lukaku po potpisivanju ugovora. Lukaku je posljednje dvije sezone proveo u Manchester Unitedu za koji je u 96 nastupa postigao 42 pogotka. U Interu će Lukaku napokon surađivati s trenerom Antoniom Conteom kojega je nazvao "najboljim trenerom na svijetu".

Posljednjeg dana prijelaznog roka Arsenal je dogovorio transfer škotskog braniča Kierana Tierneyja iz Celtica, a prema napisima britanskih medija Arsenal će za njegov dolazak škotskom prvaku platiti odštetu u visini od 25 milijuna funti koja bi s bonusima mogla doseći i iznos od 30 milijuna. Tierney je imao važeći ugovor sa Celticom do ljeta 2023. godine. Topnici su također uspjeli dogovoriti i transfer Nigerijca Alex Iwobija koji je za 35 milijuna funti otišao u Everton.

Osim Tiernyja Arsenal je doveo i Davida Luiza. Iako je u svibnju potpisao novi, dvogodišnji ugovor za ostanak na Stamford Bridgeu, David Luiz je u srijedu zatražio transfer, jer je pod vodstvom novog trenera Franka Lamparda pao u drugi plan i izgubio mjesto u početnoj postavi. Chelsea i Arsenal su dogovorili posao i za osam milijuna funti će iskusni brazilski stoper preseliti na drugi kraj Londona.

Luiz je u dva navrata nosio dres Chelseaja, od 2011. do 2014. te od 2016. godine, kad se vratio u London nakon dvogodišnjeg angažmana u Paris Saint-Germainu. U dresu londonskog kluba Brazilac je sudjelovao u osvajanju jednog naslova prvaka Engleske (2017.), dva FA kupa (2012. i 2018.) te tri europska trofeja: Lige prvaka 2012. te Europske lige 2013. i 2019. godine.

U Tottenhamu su se nadali kako bi mogli dovesti Argentinca Paula Dybalu iz Juvnetusa, ali nakon što je taj posao propao Spursi su se okrenuli jednom od najtalentiranijih mladih nogometaša na Otoku. Naime, Tottenham je uspio osigurati usluge mladog Ryana Sessegnona. 21-godišnji nogometaš stigao je u Spurse iz Fulhama u transferu vrijednom 25 milijuna funti, osim njega stigao je i Giovanija Lo Celsa iz Betisa, ali još nije poznato o kojoj se cifri radi.

S druge strane West Bromwich Slavena Bilića je za 4 milijuna funti doveo je napadača Charliea Austina iz Southamptona.

Engleski nogometni prvoligaš Watford angažirao je senegalskog reprezentativnog napadača Ismailu Sarra (21), dosadašnjeg člana francuskog Rennesa, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Vrijednost transfera procjenjuje se na otprilike 35 milijuna eura čime je Sarr postao najskuplji igrač u povijesti prošlosezonskog finaliste FA Kupa.

Također valja napomenuti kako će klubovi u Premier ligi imati pravo prodavati igrače do 2. rujna, ali neće moći dovoditi nikoga za razliku od Primere, Bundeslige, Serie A i francuske Ligue 1.

ZAVRŠIO JE PRIJALZNI ROK U ENGLESKOJ

17.05 Posljednjeg dana prijelaznog roka je dogovoren i transfer škotskog braniča Kierana Tierneyja iz Celtica, a prema napisima britanskih medija Arsenal će za njegov dolazak škotskom prvaku platiti odštetu u visini od 25 milijuna funti koja bi s bonusima mogla doseći i iznos od 30 milijuna. Tierney je imao važeći ugovor sa Celticom do ljeta 2023. godine.

17:01 Engleski nogometni prvoligaš Watford angažirao je senegalskog reprezentativnog napadača Ismailu Sarra (21), dosadašnjeg člana francuskog Rennesa, s kojim je potpisao ugovor na pet godina. Vrijednost transfera procjenjuje se na otprilike 35 milijuna eura čime je Sarr postao najskuplji igrač u povijesti prošlosezonskog finaliste FA Kupa.

Sarr je prošle sezone s Rennesom osvojio Francuski kup, a bio je i članom reprezentacije Senegala koja je na nedavnom Afričkom prvenstvu stigla do finala. Mladi će se Senegalac u napadu Watforda pridružiti iskusnom Dannyju Welbecku koji je na Vicarage Road stigao u srijedu.

16:57 Inter je i službeno predstavio veliko pojačanje u napadu. Romelu Lukaku stigao je iz Manchester Uniteda za 80 milijuna eura. Belgijanac je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 7 milijuna eura po sezoni.

- Inter je jedini klub u koji sam htio otići i to nije za svakoga. Došao sam ovdje kako bi vratio Nerazzurre u vrh.

Lukaku je posljednje dvije sezone proveo u Manchester Unitedu za koji je u 96 nastupa postigao 42 pogotka.

U Interu će Lukaku napokon surađivati s trenerom Antoniom Conteom kojega je nazvao "najboljim trenerom na svijetu".

16:28 Tottenham je uspio osigurati usluge mladog Ryana Sessegnona. 21-godišnji nogometaš stigao je u Spurse iz Fulhama u transferu vrijednom 25 milijuna funti. S druge strane West Bromwich za 4 milijuna funti doveo je napadača Charliea Austina iz Southamptona.

15:49 Evo ga, i Manchester City se aktivirao posljednjeg dana prijelaznog roka. Engleski mediji pišu kako bi Pep Guardiola, za divno čudo, mogao dovesti još jednog desnog beka. Sada je na meti 19-godišnji Pedro Porro koji igra za Gironu. Njega bi 'Građani' platili 12 milijuna eura i ostavili godinu dana na posiudbi u Gironi. Podsjetimo da je City prije par dana već doveo Joao Cancela, a od ranije je tu Kyle Walker. No, izgleda da Pep voli desne bekove...

15:40 Arsenal čeka potvrdu dolaska Kierana Tierneyja iz Celtica, ali mogli bi 'Topnici' dobiti i pojačanje iz Juventusa. Sun donosi kako bi na Etihad mogao doći Sami Khedira koji je odbio Bešiktaš i Fenerbahče jer želi upravo u Arsenal. Khedira ne vidi budućnost u 'Staroj dami' nakon što su došli Ramsey i Rabiot

15:30 Liverpool nije nikoga kupio, ali bi mogao nekoga prodati. I to lanjskog jokera, Xherdana Shaqirija za kojeg je zagrizao Monaco koji mu je ponudio 6 milijuna eura po sezoni

15:10 WBA je doveo Charlieja Austina i potpisao dvogodišnji ugovor s igračem koji je došao iz Southamptona

14:49 Cijelog ljeta priča se o potencijalnom dolasku Leroyja Sanea u Bayern. No, on je još uvijek igrač Manchester Cityja, a tako bi moglo i ostati jer Bavarci žele nove liječničke nalaze o njegovoj ozljedi koljena. U Bayernu sumnjaju da Sane ima ozbiljniju ozljedu koja bi ga mogla udaljiti neko vrijeme s terena

14:34 Nismo sigurni što navijači Newcastlea misle o povratku Andyja Carrolla u klub, ali to se događa. 'Svrake' su s 30-godišnjim napadačem dogovorile jednogodišnji ugovor

14:10 "Možda je bolje da odete do Evertona koji bi trebao biti puno zaposleniji od nas", rekao je danas engleskim novinarima Jurgen Klopp. Liverpool ovog ljeta nije doveo niti jedno pravo pojačanje. "Mi smo razmatrali naše opcije, razmišljali i donijeli odluke. Ako se ništa ne dogodi, to znači da nije pravih opcija za nas."

13:54 Chelsea je prije dvije godine kupio Dannyja Drinkwatera za 37,9 milijuna eura, a sada je ovaj veznjak na putu za Burnley gdje će biti na jednogodišnjoj posudbi

13:39 Wilfried Zaha nije trenirao s Crystal Palaceom i odlučan je u ideji da pređe u Everton. Sada čekamo da se klubovi dogovore oko financijskih detalja

13:13 Sportske novosti donose ekskluzivnu priču oko zanimanja Manchester Uniteda za Marija Mandžukića. Opširnije pročitajte OVDJE.

13:09 Danilo se priključio Juventusu nakon što je došao u sklopu zamjene za Joaoa Cancela. Jedan od onih koji ga je dočekao u Torinu je Cristiano Ronaldo se kojim je Danilo igrao u Realu

13:00 Franck Kessie je svojedobno izazvao veliku buru u Italiji i zanimanje praktično svih tamošnjih velikih klubova. Na kraju je završio u Milanu koji ga je doveo na posudbu prije dvije godine, a ovog ljeta i otkupio. Ukupno ga je Milan platio 32 milijuna eura, ali sada ga Rossoneri žele prodati. Dogovorili su sve s Wolverhamptonom koji je za njega spreman platiti 25 milijuna eura uz dodatna 3 milijuna na ime bonusa. Sport Italia tvrdi da su se klubovi dogovorili, sada se samo čeka da Kessie pristane na transfer

12:49 Evo jedna domaća vijest. Stručnjak za talijanske transfere, Gianluca Di Marzio, potvrdio je da je službeno potvrđen dolazak Lorenca Šimića iz Sampdorije u Rijeku. Šimić će do kraja sezone biti na posudbi, a Rijeka će imati pravo otkupa ugovora

12:40 BBC javlja i da je predstavljanje novog desnog braniča Manchester Cityja, portugalca Joaoa Cancela zakazano za 14.30 sati. Podsjetimo, Juventusu je za njega plaćena odšteta od 60 milijuna funti.

12:22 Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport javlja da je Dybala odlučio odbiti i Tottenham, nakon što je isto učinio prema Manchester Unitedu. Odlazak u Englesku nije njegova želja, već prelazak u PSG. Prema navodima toga lista, Argentinac čeka da Neymar ode s Parka prinčeva.

12:15 Sada kad je transfer Paula Dybale u Tottenham očigledno propao, za očekivati je da ćemo uskoro saznati nešto oko pregovora između Marija Mandžukića i njegova prelaska u Manchester United. Ipak, britanski BBC javlja da bi se sve moglo rasplesti u posljednjim satima prijelaznog roka.

12:05 Newcastle je potvrdio dovođenje desnog braniča francuskog Amiensa, švedskog reprezentativca Emila Kraftha. Odšteta je odmjerena na pet milijuna funti, a Krafth će na St. James Parku potpisati ugovor na četiri godine.

11:53 Promjene se događaju iz minute u minutu! BBC sada javlja kako neće biti ništa od transfera Dybale jer Juventus jednostavno ne želi prodati svojeg napadača

11:47 Prema vijestima iz engleskih medija, Dybala je viđen u Londonu gdje bi trebao potpisati ugovor s Tottenhamom. Talijanski stručnjak za transfere, Gianluca Di Marzio, donosi kako Argentinac neće morati obaviti liječnički pregled jer ga je 'odradio' prije dva dana u Juventusu koji će proslijediti liječnički karton Spursima

11:42 Još jedna vijest iz Tottenhama. Dok se čeka potvrda dolaska Paula Dybale, Sky Sports javlja da su Spursi spremni pustiti Victora Wanyamu na posudbu

11:20 I Leicester dovodi pojačanje posljednjeg dana prijelaznog roka. Njihova meta je Dennis Praet iz Sampdorije, a ovaj veznjak je već u Engleskoj i čeka da se obave liječnički pregledi. Odšteta će biti oko 20 milijuna eura

10:57 Izašli su detalji prelaska Giovanija Lo Celsa u Tottenham. Dogovor s Betisom je takav da će Španjolci na ime jednogodišnje posudbe dobiti 15 milijuna eura, a sljedećeg ljeta Spursi otkupljuju njegov ugovor za dodatnih 40 milijuna eura

10:45 Hoćemo li posljednjeg dana prijelaznog roka na Otoku dobiti transfer od 100 milijuna eura? Za sada ovog ljeta takvog nije bilo, a ovo je 5 najsklupljih poslova:

10:23 Wolverhampton je ovog ljeta bio dosta aktivan, a posljednjeg dana prijelaznog roka žele dovesti još jedno pojačanje - mladog ofenzivca Meritana Shabanija iz Bayerna

10:07 West Ham je predstavio svojeg novog napadača - iz Basela je stigao 22-godišnji švicarski reprezentativac Albian Ajeti. 'Čekićari' su ga platili 11 milijuna eura

10:00 S Luizom je Arsenal na 5 ovoljetnih pojačanja. Čekamo još i službenu potvrdu za Tierneyja, a ovo je dosadašnji rezime mercata za Topnike:

9:27 I Manchester City dovodi novog igrača posljednjeg dana prijelaznog roka. Na Etihad stiže 33-godišnji vratar Scott Carson koji će u Cityju biti na jednogodišnjoj posudbi iz Derby Countyja. On je svojedobno branio i za englesku reprezentaciju, upisao je 4 nastupa, a Guardiola ga je doveo da bude zamjena Edersonu jer u kadru trenutno ima još samo 36-godišnjeg Claudija Brava

9:12 Izgleda kako će Paulo Dybala ipak završiti na Otoku! BBC javlja kako su Tottenham i Juventus blizu dogovora oko transfera argentinskog napadača u redove Spursa. Detalji još nisu poznati

9:08 Prvi potvrđeni transfer u Engleskoj danas! BBC javlja kako je sve dogovoreno između Chelseaja i Arsenala te kako će David Luiz preći sa Stamford Bridgea na Emirates. Odšteta će biti 8 milijuna funti, odnosno oko 8,7 milijuna eura. Uz Luiza, 'Topnici' bi danas trebali dovesti i Kierana Tierneyja iz Celtica

Linker
01. svibanj 2024 20:52