Foto: Damir Krajac / CROPIX
U SVAKOJ ŠALI POLA ISTINE

'ZNAŠ, IMAMO OZBILJAN PROBLEM, PREKLAPAJU SE DATUMI FINALA KUPA I EUROPSKE LIGE' Navijačka euforija na vrhuncu, Dinamova zvijezda zatečena pitanjem

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. studeni 2018. 14:04

Ustuknuo je malo Dominik Livaković kad mu je jedan od kolega nakon utakmice postavio pitanje zna li kad se i gdje igra finale Europske lige.

- Ne znam, doista ne znam - ostao je zatečen Dinamov reprezentativni vratar.

Naravno, bilo je to pitanje malo šaljivo, dokaz odličnog raspoloženja koje je donijela Dinamova pobjeda. Međutim, navijači su se probudili, mašta je nakon Dinamove pobjede proradila. Tako smo čuli da je jedan navijač svojem prijatelju, dok smo hodali s tribine prema mix zoni, prolazeći kroz raspjevanu skupinu, govori svojem prijatelju, onako, zabrinutim glasom:

- Ali, znaš, imamo ozbiljan problem. Preklapaju se datumi finala Kupa i finala Europske lige, ne znam kako će Dinamo u samo dva dana igrati oba finala!

Zagreb, 081118.
Stadion Maksimir. 
Utakmica 4. kola Europske lige, 
GNK Dinamo Zagreb - FC Spartak Trnava.
Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Naravno, svi su se dobro nasmijali i priključili se navijanju i skandiranju, ali kako se kaže, u svakoj šali ima barem pola ozbiljnosti. Navijački apetiti su porasli, sad europsko proljeće više nije jedini cilj, idemo dalje. Uostalom, sjećanja na Moskvu i Rusiju još su svježa, mnogima su se prekapali godišnji s danom finala. Pa su morali odgađati godišnje! Zašto ne puhati na hladno pa promijeniti datum finala Kupa? Za svaki slučaj. Ovako je finale Kupa 31. svibnja, finale Europske lige dva dana ranije u Bakuu. Moglo bi biti ‘knap’.

Ne smeta vam valjda što malo pretjerujemo, dakako da nitko ne pomišlja o finalu, daleko je takav pothvat, puno još ‘žganaca’ ovaj Dinamo mora pojesti da bi mogao sanjati Baku, ovo je tek prvi korak. No, kad već spominjemo datume, onda je vrlo ozbiljna situacija za mnoge ozbiljne veze i romantične duše. Mnoge će djevojke i žene ostati same za Valentinovo, jer 14. veljače Dinamo će igrati svoju prvu proljetnu utakmicu u Europi.

Slavilo se do jutra

Bude li prvi u skupini, ajde barem nešto, tu će prvu utakmicu igrati u gostima, pa će možda prije ili nakon tog dvoboja za one koji će ga gledati na TV-u, ostati još ponešto vremena za druženje s ljepšim polovicama. Doduše, primijetili smo da je na tribinama Maksimira i sve više navijačica, pa nije isključeno da će Dinamova utakmica nekome biti i izlazak za Valentinovo. Kako god, datum je to koji ima veliki simboliku u Dinamovoj povijesti, godine 2000. toga dana vraćeno je ime Dinamo, emocije će sigurno biti pojačane.

Slavila se na brojnim mjestima u Zagrebu pobjeda do jutra, pjesma se čula s mnogih punktova, kod zapadne tribine navijalo se još i sat vremena nakon utakmice. Uz zaključak jednog mlađeg navijača, kako je uz Dinamo najveći dobitnik večeri Mladen Grdović. Vjerojatno ni sam zadarski pjevač nije nikad mislio da će Dinamovi navijači svoj povijesni uspjeh slaviti uz njegove stihove.

Dobro, u pitanju je ipak obrada, ali piše se. Grdović kao raritet, njegove se pjesme s jednakom emocijom puštaju u Maksimiru i na Poljudu? Valjda neće zbog toga imati problema...

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Važni europski datumi

29. studenoga

Fenerbahče - Dinamo, 5. kolo skupine D

13. prosinca

Dinamo - Anderlecht, 6. kolo skupine D

17. prosinca

ždrijeb 1/16 finala Europske lige

14. veljače 2019.

Prva utakmica 1/16 finala Europske lige

21. veljače 2019.

Uzvratni susret 1/16 finala Europske lige

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 10:42