FINAL FOUR U ARENI

FOTO: Cibona izborila finale protiv Partizana!

Cibona je iskoristila visinsku prednost protiv Olimpije i tako izborila reprizu lanjskog finala protiv Partizana koji je 6. put zaredom u ogledu za naslov
Zagreb, 230410.Arena Zagreb.Final four Nlb lige, zavrsnica kosarkaske regionalne lige, druga polufinalna utakmica izmedju Cibone i OlimpijeNa slici: Marko Tomas sa loptom.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Fijasko je spriječen. Sada više ništa ne stoji na putu prema misiji rušenja beogradskog rekorda. Cibona i Partizan, dvije najbolje momčadi iz regularnog dijela NLB lige, opravdali su status favorita iako su Olimpija i Hemofarm pružili snažan otpor. Nije se umiralo u ljepoti košarke, obje su pobjede izborene na mišiće, čime su i Cibona i Partizan kompenzirali loše šuterske večeri.

PARTIZAN DOBIO HEMOFARM I UŠAO U FINALE FINAL FOURA

Ciboninih 54 % ubačenih slobodnih bacanja i samo 28% šuta za tricu najbolje svjedoče o nervozi koja je "cibose" spriječila da se razmašu iako je otvaranje bilo sjajno. Šest sekundi bilo je potrebno Tomasu za prvu tricu, a kad je Andrić nakon napadačkog skoka položio za 24-12 u 9. minuti, mnogi su očekivali demonstraciju Cibonine moći.

Olimpija je bila visinski hendikepirana, sa samo dva igrača viša od dva metra, što je Ciboni omogućilo da već u prvoj četvrtini ostvari premoć u skoku (13-2). No, raspucani Olimpijini bekovi, Klobučar i Ilievski prije svih, vratili su Zdovcovu momčad u život. U drugoj četvrtini je Olimpija spriječila napadački skok Cibone.

Uporni Ljubljančani

Uporni Ljubljančani nisu odustali ni nakon treće dionice u kojoj se naišli na najtvrđu Ciboninu obranu koja je Perasovićevu momčad odvela do najvećih +14 (66-52). Kad je trebalo prelomiti utakmicu, Cibona nije imala pravog čovjeka. Uzalud je službeni spiker zazivao "buku". Arena je utihnula kad je Ožbolt položio za 71-69, a do kraja je ostalo više od tri minute. Ipak, Vukušićev koš uz prekršaj i Gordonov ulaz otklonili su sumnju.

Cibonini su nedjeljni suparnici živjeli u još većem strahu. Nakon što Hemofarm nije iskoristio loše otvaranje Partizana za stvaranje uvjerljivije prednosti, Vujoševićeva momčad preuzela je kontrolu i vodila, te sa +8 ušla u posljednjih 90 sekundi. No, s nekoliko promašenih bacanja i izgubljenih lopti vratili su Hemofarm u utakmicu. Mačvan je 20 sekundi prije kraja čak gađao tricu za izjednačenje. Lopta je ostala na obruču, a Roberts s dva pogođena bacanja zacementirao prolaz u finale.

U finalu bez pritiska

Ako ste propustili polufinale, finalni spektakl u Areni svakako ne bi trebali. Perasović je najavio bolju Cibonu. Da bi se domogla prvog regionalnog naslova, morat će biti bolja.

- Protiv Partizana će biti drugačije. Oni su blagi favoriti, neće biti pritiska kao protiv Olimpije, protiv koje bi poraz bio shvaćen tragično. Nadam se da će biti više napadački raspoloženih igrača - rekao je Cibonin trener.

Gordonu i Vukušiću moraju se priključiti Tomas i Bogdanović prije svih. I u nedjelju će Cibona trebati mišiće, ali protiv Partizana to neće biti dovoljno. Trebat će kreativnost i mirna ruka. I buka. Puno veća nego u petak.

Final Four, polufinale:

Cibona - Union Olimpija 78-73

Partizan - Hemofarm 72-67

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:49