NCAA

Video: Doug McDermott prešao brojku od 3000 poena u NCAA-u

Što je još bolje, njegovo sveučilište Creighton sezonu nastavlja tijekom March Madnessa (završnog turnira sveučilišne košarke u Americi) te će Mcdermott imati priliku podebljati konačan broj koševa

Senior Creighton BlueJaysa, Doug McDermott, jučer je upisao svoje ime u povijest sveučilišne košarke. Ovaj vrsni strijelac postigao je 45 koševa u pobjedi svoje momčadi protiv sveučilišta Providence te postao osmi igrač u povijesti NCAA-a koji je postigao više od 3000 poena. Istovremeno je ovim učinkom prestigao i legendarnog Oscara Robertsona kojeg povijest pamti kao jedinog igrača u povijesti NBA lige koji je sezonu završio sa triple-double učinkom.

Što je još bolje, njegovo sveučilište Creighton sezonu nastavlja tijekom March Madnessa (završnog turnira sveučilišne košarke u Americi) te će Mcdermott imati priliku podebljati konačan broj koševa i probiti se barem na šesto mjesto koje trenutno zauzima Harry Kelly (3,066 koševa).

Inače, McDermott je u NCAA iz srednje škole ušao na mala vrata, bio je slabo skautiran te su mnogi bili skeptični u vezi njegovog atleticizma i fizičke spreme. Međutim, Doug je pod palicom svog trenera (ujedno i oca) Grega dokazao svima da inteligencija još uvijek nešto znači u košarci te je ove sezone praktički zakapario sve važnije titule igrača godine. U vrijeme kad sveučilišna košarka uživa u jednoj od najtalentiranijih freshman (studenti-igrači 1. godine) klasa, ovaj doseg još više dobiva na snazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:09