Zagreb, 030919. Stadion Sportskog parka Mladost. Atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2019. 69. memorijal Borisa Hanzekovica. Na fotografiji: Tuka Amel.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

POGLEDAJTE SVE LAUREATE

AMEL TUKA NAJBOLJI BiH SPORTAŠ U 2019. GODINI Titulu najbolje sportašice u odabiru Olimpijskog odbora ponijela Larisa Cerić

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2019. u 11:06

 • Osvajač srebrne medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u utrci na 800 metara Amel Tuka proglašen je u najboljim sportašem BiH u 2019. godini.

  Tuka je u izboru Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine osvojio  to prestižno  državno priznanje ispred Nedžada Husića (taekwondo), Hamze Turulje (karate) i Hamze Čajića (karate).

   Za najbolju sportašicu  proglašena je judašica Larisa Cerić, a u konkurenciji su bile i biciklistkinja Lejla Tanović i atletičarka Jelena Gajić.

  Branislav Crnogorac (judo)  dobio je nagradu za najboljeg trenera u 2019. godini, dok su priznanja za najbolje sportaše u juniorskoj konkurenciji dobili judaši Anđela Samardžić i Toni Miletić.

  Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine je najbolja državna selekcija u 2019., a taekwondo klub Novi Grad najuspješniji sportski klub.

  Olimpijski odbor BiH dodijelio je i posebne nagrade bivšoj košarkašici Raziji Mujanović, dok su Ibrahim Krehić (košarka) i Anto Dafinić (stolni tenis) dobili nagrade za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

  Tagovi
  Iz drugih medija